LGS Süreci
Kıymetli Gebze Yeni Haber Gazetesi ve www.gebzehaber.net okurları.
Değerli okurlarımız; bu hafta biraz LGS sürecinden bahsetmek istiyorum. Deneme sınavlarımız başladı, görüyoruz ki bu süreç bazı öğrencilerimiz ile normal devam etse de bazı öğrencilerimiz ile meşakkatli bir yol olarak devam ediyor.
Amacımız Eğitim verirken çocuklarımıza rehberlik de etmek. Kurumumuzda ağırlıklı olarak 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimiz ile eğitime devam ediyoruz. Kayıt görüşmelerinde dikkat ettiğim bir durumu paylaşmak istiyorum. LGS süreci uzun ve yorucu bir zaman dilimi, burada değinmek istediğim durumlardan bir tanesi tercih hakkında öğrencilerin 10 tercihi ikametgaha bakılmaksızın yüzdelik dilimine göre istediği okulu yazabilmesi. 5 tercihi ise 6.7. ve 8. okul ortalamasına göre ikametgâh sınırları içinde olması zorunluluğu ile tercih hakkının olmasıdır. En önemli durumlardan biri de, LGS sorularının 7. Ve 8. Sınıf konularından ağırlıklı olarak çıkmasıdır. Kayıt görüşmelerimizde görüyorum ki sınav ve sonrası bazı öğrencilerimizin ve velilerimizin tercih sürecinden haberdar olmaması, ilk adımını eksik atmasına sebep oluyor. Bizler kurumlarımızda sadece akademik başarı anlamında değil, aynı zamanda bu başarıyı nerede, nasıl kullanacağımızı, rehberlik hizmeti ile öğrencilerimize ve velilerimize aktarıyoruz. 7.sınıfta temel oluşturan bir öğrenci, 8.sınıfı verimli çalışarak başarıya ulaşıp, istediği liseye giriş yapabilir ve şunu biliyoruz ki iyi bir lisede okumak, iyi bir üniversitede okumanın ilk adımıdır.
Peki çocuklarımız ne yapmalı?
- Öğrencilere evde düzenli çalışmaları aşılamalı,
- Öğrenciye çalışma disiplinini kazandırılmalı,
- Her deneme sonrasında eksik olduğu konular tespit edilmeli,
- Rastgele değil, hedef odaklı çalışılmalı,
- Farklı soru tarzlarını görebilmek için zor - kolay soru ayrımı yapılmamalı,
- Her günü verimli bir şekilde değerlendirmeli,
- Öğrencinin eksiği belirlendikten sonra ihtiyaç duyduğu konulardan destek almalı
Nobel Ödülünü alan bilim adamımız Aziz SANCAR dahi, düzenli çalışmanın başarıya ulaşmada en önemli anahtar olduğunu vurgulamıştır.
Unutulmamalıdır ki “Taşı Delen Suyun Gücü değil, Damlaların sürekliliğidir.”
“Sınava girecek öğrencilerimiz, kendinizi başkaları ile değil sadece kendinizle kıyaslayın. Bir önceki günden, bir önceki haftadan, bir önceki aydan daha iyi durumda iseniz doğru yoldasınız demektir”
Geç kalınmış olmak değil, farkına varmak başarıya ulaşmada daha önemlidir
Burada paylaşımlarımızı haftalık olarak yapıyoruz. Aşağıdaki mail adresime gelen kendi kurumumun velisi olmamasına rağmen birden fazla veli ile tanışıp, sorularına cevap vererek, çay ikram etme durumumuz olmuştur. Bu durum şahsımı oldukça memnun etmektedir. Bu da bize bir kere daha gösteriyor ki edinilen bilgi paylaşarak, çoğalarak doğru yolu çıkmamıza yardımcı oluyor.
Haftaya yine bu sütunlarda sizinle olmak temennisi ile.
Öneri ve katkılarınıza dair [email protected] üzerinden şahsımla iletişime geçebileceğiniz duyurusuyla…