Halil Yeni

Halil Yeni

BİLKAR Yeni Dönemi An Vokal Konseri İle Açıyor

BİLKAR Yeni Dönemi An Vokal Konseri İle Açıyor

Gebze’nin kültür, sanat ve edebiyat topluluğu; Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Üretim ve Yayıncılık Kooperatifi BİLKAR’ın 2024 yılı olağan genel kurulu Temmuz ayında gerçekleşti.

Seçimin, divana verilen önergeyle eklendiği kongrede oy birliği ile başkanlığa Özcan Doğan, yönetime ise Cihan Ergün, Erdem Şimşek, Deniz Uzun ve İlkay Haldız seçildi.

BİLKAR’ın yeni başkanı Özcan Doğan kongrede yaptığı kısa konuşmada, birlikte üretmek ve yönetmek için aday olduklarını belirtip şahsına ve yönetimine verilen fırsat ve duyulan güvenden ötürü üye ve katılımcılara teşekkür etti.

***

Yönetim ve Danışma Kurulu toplantılarıyla yaz aylarını bir hazırlık süreci olarak değerlendiren BİLKAR, yeni dönemi ise An Vokal konseri ile açıyor.

BİLKAR’ın açılış etkinliğinde, Anadolu’dan Balkanlar’a, Balkanlar’dan Ortadoğu’ya uzanan bu coğrafyada yaşamış ve ortak bir tarihi, ortak bir kültürü paylaşan halkların şarkılarını Haluk Polat’ın çok sesli ve özgün düzenlemeleriyle seslendirecek olan An Vokal, kendilerine özgü müzikal anlatımlarıyla dinleyicileri büyülü bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor. BİLKAR’ın yeni dönem açılışında sahne alacak topluluk, daha önceki gösterilerinde olduğu gibi yine özgün ve etkileyici performanslarıyla seyirciye unutulmaz anlar yaşatması bekleniyor.

14 Eylül Cumartesi günü saat 17.00’da gerçekleşecek olan An Vokal konseri ücretsiz olup, etkinlik BİLKAR’ın oda sahnesinde gerçekleşecek.

BİLKAR ‘’halk için kültür ve sanat’’ anlayışıyla üretmeye, üretilen çalışmalara katkılar sunmaya, emeğin kenti Gebze’de emekçiler adına dayanışma etkinlikleri gerçekleştirmeye, söyleşiler, tiyatrolar, konserler düzenlemeye, laikliği, bilimsel eğitimi ve kamuculuğu savunmaya devam edecek.

Bu yazı toplam 1553 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi