Altı yıl aradan sonra
CHP'nin Gebze için belediye başkan adayını belirleme kriteri önseçim oldu. Sandık koyuldu, üyeler de kullandıkları oyla Balıkesir Gökçeyazı Belediye Başkanı Yakup Yılmaz’ın adını en üst sıraya çıkartacak tercih yaptı.
Evet, halen başka bir bölgede belediye başkanlığı yapan isim, CHP üyelerinin aday olarak görmek istediği isim diye karşımıza çıktı. Ön seçime giren Yüksel Genç ve Nilgün aydın, Yılmaz'ın karşısında fark yiyor.
Bu denklem bana biraz garip geldi.
Sayın Yılmaz'ı tanımıyorum. Gökçeyazı beldesinde başarılı bir dönem geçirmiş olabilir. Ama, 5 yıl boyunca 7/24 mesaisini beldesi için harcamış bir ismin oradan Gebze için aday adayı olması biraz negatif bir algı yarattı bende.
Kendisi öyle düşünmüş ve adım atmış olabilir. Peki, Genel Merkezin politikasına ne demeli ?
Yılmaz'a, ''bulunduğun yerde ağırlığını koru Balıkesir'in diğer bölgelerinde de sandıklardan CHP adaylarının çıkması için daha çok çalış'' denilmesi daha doğru olmaz mıydı ?
Tamam, uzun yıllar Gebze Belediyesi’nde çeşitli kademelerde görev yapmış, bu yüzden de adayı adayı olma hakkına sahip biri olabilir. Belli ki, Gebze'deki CHP tabanına da kendisini sevdirmiş. Ama, oy oranını daha da yükseltebileceği bir alan varken, 4 dönemdir muhafazakar geleneğe belediyesini teslim eden Gebze seçmeninin önüne atılması ne kadar doğru ?
Bunu sorgulayan oldu mu acaba ?
Sadece, ''buradaki oy oranımızı artırır, seçimi bile alabiliriz'' varsayımı ile hareket edip mevcut kazanımların da kaybı, siyasal bir depresyon oluşturabilir.
CHP Gebze Belediye Başkan adayı olduğu anlaşılan önseçim sonrasında konuşan Yakup Yılmaz, “Küsmeden, birbirini kırmadan şölen havasında bir ön oldu. Önemli olan 30 Mart’taki yarıştır. Amacımız,30 Mart’ta Gebze Belediyesini CHP’li bir belediye yapmaktır” diyor. Elbette, hiçbir aday ''seçimi kazanamayız nasıl olsa'' diye seçime girmez. Bir umuttur yaşam, umut kaf dağının ardında bile olsa.
Balıkesir’in İvrindi ilçesi Kiraz köyünde doğan ve Gökçeyazı İlkokulu'nu, ardından İvrindi Ortaokulu'nu, Muharrem Hasbi Lisesi’nive sonrasında da Necati Eğitim Enstitüsü’nü bitiren Yılmaz, belli ki bölgede iyi tanınan, sevilen biri. Orada sağladığı birlik ve beraberlik sonucu kazanılan başarının hiç de aynı koşullarda olmayan Gebze'ye yansıması nasıl bir teorem anlaşılır gibi değil.
Bence, Yılmaz'ın 1984 yılında girdiği Gebze Belediyesi'nde Personel, İktisat, Hesap İşleri ve Mezarlıklar Müdürü, daha sonra ise Başkan Yardımcılığı yapmış olması önemli. Bu görevler, Yılmaz'ın belediyecilikte piştiğinin kanıtıdır. Üstüne bir de başkanlık yapmasıyla staj döneminin çoktan bittiğini, uzmanlık döneminin ise en verimli basamağında olduğunun kanıtı.
Ama, Gebze'den ayrıldığı 6 yıl olmuş. Parti tabanı kendisini her ne kadar tanıyor olsa bile ilçe halkıyla okadar süre yaşanan iletişim kopukluğunu nasıl giderebileceği ve oy vermeleri için ikna etmeye çalışacağı merak konusu.
Yaşayarak göreceğiz ne olacağını...