TÜM EMEKLİLER SENDİKASI “Krizi yaratanlar bedelini ödesin”

TÜM EMEKLİLER SENDİKASI “Krizi yaratanlar bedelini ödesin”

Gebze Kent Meydanı'nda, Tüm Emekliler Sendika Başkanı Cemil Yüksek, emekli aylıkları hakkında önemli bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya sendika üyeleri de katılarak destek verdi.

Cemil Yüksek, hükümetin ekonomik politikalarını sert bir dille eleştirerek, emeklilerin ve düşük maaş alan çalışanların haklarını savundu. Cemil Yüksek, mevcut ekonomik düzeni "vahşi kapitalizm" olarak nitelendirerek, bunun yeni bir köleci düzen olduğunu belirtti. Düşük maaşların, emekli olunduğunda daha da büyük bir sorun haline geldiğini vurgulayan Yüksek, şu ifadeleri kullandı: "Çalışanların da bunu kabul etmemesi gerekir. Zira bu düşük maaşlar, emekli olunca halihazırda 10 bin lira maaş alan emeklilerin kaderine ortak olmaktır."

Yüksek, hükümeti emekliler ve düşük maaşlı çalışanlar üzerinde oluşturduğu ekonomik baskılar nedeniyle sert bir şekilde eleştirdi:

İKTİDARI UYARIYORUZ!

‘’22 yıldır sömürdüğünüz, yandaş derneklere, cemaatlere, tarikatlara, yandaş şirket ve müteahhitlere aktardığınız ülke kaynaklarının bedelini biz emeklilere, asgari ücretli emekçilere yüklemenize bütün gücümüzle itiraz edeceğiz. Krizi yaratanlar bedelini ödesin."

Cemil Yüksek, demokrasi ve insan hakları için mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, şunları ekledi: "İnsan onuru için demokratik mücadelemizi sürdüreceğiz. Demokrasilerin seçimden seçime rüşvet arenası olmadığını, demokrasilerin bir yaşam biçimi olduğunun dersini vereceğiz. Yaşasın insanca yaşam mücadelemiz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.