Gebze Eğitim-Sen: “Kuş ölür, sen uçuşu hatırla“
Kentte faaliyet gösteren tüm emek örgütlerinin, dost partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalara destek oldular. Kamu hizmetlerinin tasfiye edilmesine, güvencesizliğe, insafsız vergi düzenine ve yoksullaşmaya karşı adil bir ülke için halkı, mücadele etmeye çağırdılar.
Kocaeli’nde haksız ve hukuksuz bir şekilde görevlerinden alınan eğitim ve bilim insalarına sahip çıktılar. Güvencesizliğe, işsizliğe, yoksulluğa, Khk' lara karşı 1 Mayısta; emekçilerin isyanını, umudunu seslendirdiler. 23 Nisan’da çocuk şenlikleri gerçekleştirdiler. Gebze'de Demokratik Kitle Örgütlerinin kadın bileşenleri olarak yitirdiğimiz tüm kadınlar için seslerini yükselttiler. ‘’Mücadeleyi kadınlar birleştirir, ‘’Kadınlar dünyayı özgürleştirir!’’ çağrısıyla 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kent meydanında her yıl kutladılar.
Suyun akışını tersine çeviremediler belki ama yan yana durdukları her yerde setler oluşturdular. Olmazsa olmazlarının başında okul ziyaretleri geliyordu. Çayırova, Darıca, Gebze ve Dilovası'nda düzenli olarak okul ziyaretleri geçekleştirdiler. Sözleşmeli, ücretli öğretmenliğe karşı çıktılar. Eğitime bütçe, öğretmene kadro ve güvence istediler. Pek çoğalmadılar belki ama hiç azalmadılar.
Kentin en değerli meslek kuruluşlarından biri olan Eğitim-Sen, 8’nci olağan genel kurulunu Kasım ayında gerçekleştirmişti. Başkanlığı süresince eğitim emekçilerinin mücadelesine büyük katkılar sunan aklını, ruhunu ve ömrünü eğitim emekçilerinin ve öğrencilerinin aydınlık geleceğine adayan Eylem Bahadır aday olmazken başkanlığa Savaş Karabulut seçildi.
***
Yeni yönetim kadrosuyla birlikte, saksısına sığmayan çiçeğimiz Eğitim-Sen, kentin kültür sanat hayatına katkı sunmaya devam ediyor. Eğitim ve bilim emekçileri bu seferde Nazan Kesal’ın sahnelediği "Yaralarım Aşktandır" oyununu Gebze’ye getiriyor.
Nazan Kesal “Yaralarım Aşktandır” adlı tek kişilik oyunuyla, İran’ın güçlü kadın şairi Furuğ Ferruhzad’ı oynuyor. Yazar Şebnem İşigüzel’in kaleme aldığı ve Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği oyun, İran şiirinin isyankâr sesi Füruğ Ferruhzad’ın nefesini, tiyatro sahnesine taşıyor.
26 Şubat Pazartesi günü saat: 20.00’da Osman Hamdibey Kültür Merkezinde sahnelenecek oyunda; baskı altında olsa da her şeye rağmen yaşamaya devam edip sözünü esirgemeyenlerin hikâyesi anlatılacak. Ve toprağa emanet edilmeyi bekleyen, ölüsüne bile tahammül edilemeyen, Füruğ Ferruhzad, kendi ömrünün şiirini yazarken “Kuş ölür, sen uçuşu hatırla“ diyerek izleyicilere akılarından çıkmayacak sözler fısıldayacak.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.