DOĞRU BİLİNEN YANLIŞLAR...!
Geçtiğimiz hafta güne damgasını vuran konu Kandıra Belediye Başkanı’nın Gebze çevresinde tarım ve hayvancılık konusunda sarf ettiği sözler tepki aldı.
Ne söylemişti Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken; “Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda tarım ve hayvancılık yapılmıyor”
İyi güzel de Ünal Köken Gebze’nin köylerinde, Dilovası’nın köylerinde tarım ve hayvancılık yapılmadığını nereden biliyor.
Bir yönetici herşeyi bilebilir ama haddini bilmemek hiç hoş karşılanmayan bir durumdur.
Gebze’nin köylerinde bütün engellemelere rağmen hayvancılık da yapılıyor, küçük çapta tarım da yapılıyor.
Hatta devletin teşviği ile çok sayıda seracılığın olduğunu söylemek yanlış olmaz.
Eğer sayın başkan merak ediyorsa Gebze’de kurulan pazarları ziyaret etmeleri yeterlidir.
Ayrıca Gebze Ziraat Odası’nın yapmış olduğu açıklamalara göre Gebze’nin köylerinde 12 bin büyükbaş 25 bin 950 küçük baş 6 bin 300 civarında kayıtlı arı kovanı bulunmakta.
Galiba bu rakamlar bir şeyleri hatırlatıyor.
Eğer bu açıklamaların arkasında Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken duracaksa buyursun gelsin Gebze’nin köylerini hep birlikte dolaşalım.
Ben bu açıklamaların arkasında iyi niyet olmadığı düşüncesindeyim.
Bunun nedenine gelince Gebze ve Dilovası’nın köylerinde bulunan meralar ve tarım arazileri birileri tarafından gözden çıkartılması için ortaya atılmış bir tartışmadan başka birşeye hizmet etmez.
Herkes iyi bilir ki, Kocaeli’nin batı yakasında halen daha en yakın mahallemiz olan Balçık, Pelitli, Mollafenari, Denizli, Cumaköy hatta Muallimköy de geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan çok sayıda vatandaşımız bulunmaktadır.
Tarım sadece bunlarla sınırlı değil.
Bahçecilik yapan üzüm, kiraz, zeytin, kayısı, şeftali gibi değişik meyve türleri bu bölgede yaygın bir şekilde yetişmekte.
Bu ülke ne çektiyse bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan görüş açıklayanlardan çok çekti.
Tarım arazilerini, meyve bahçelerini, hayvancılığı bitiren ülkelerin geleceği olmaz. Bu ülkenin yerel yöneticileri tarımı, hayvancılığı yok sayması anlaşılır bir durum değil.
Bu yüzdendir ki, verimli tarım arazileri daha fazla rant amacıyla sanayiye terk edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.