8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü

8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü

Kocaeli Şehir Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hekimi Dr. Öğretim Üyesi Yahya Doğan, 8 Eylül Dünya Fizyoterapi Günü hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Dr. Doğan, “Dünya Fizik Tedavi Konfederasyonu (The World Confederation for Physical Therapy), diğer adıyla Dünya Fizyoterapi Konfederasyonu, 8 Eylül tarihini Dünya Fizyoterapi Günü olarak ilan etmiştir. 1951 yılında bu tarihte kurulan World Physiotherapy (Dünya Fizyoterapi), 1996 yılında kuruluş tarihini Dünya Fizyoterapi Günü olarak kutlamaya başlamıştır. Her yıl bu tarihte, bir ekip işi olan fizik tedavide fizyoterapistlerin öneminin yanı sıra, hekimlerin ve fizyoterapistlerin işbirliğiyle hastaların sağlığına yapılan katkılar vurgulanmaktadır. İnme sonrası felçler, çocuklarda serebral palsi dediğimiz beyin felci gibi nörolojik hastalıklardan tutun, kırıklar, tendon kesileri ve bel-boyun ağrısı gibi ortopedik problemlerde fizik tedavi önemli rol oynamaktadır.” açıklamasında bulundu.

ÇOK ÖNEMLİ GÖREVLERİ BULUNMAKTALAR

Dr. Öğretim Üyesi Yahya Doğan, “Fizik tedavi ve rehabilitasyon hekiminin değerlendirmesi sonrası onun öneri ve yönlendirmeleriyle her gün düzenli olarak hastalarla ilgilenen fizyoterapistlerin, onların gelişimlerini gözlemleyip hastaya ve hekime geri dönüşlerde bulunmak gibi çok önemli görevleri bulunmaktadır. Ülkemizde, fakülte ve yüksekokullarda 4 yıllık süreyle lisans eğitimini tamamlayan fizyoterapistlerimiz vardır. Bunun yanı sıra, 2 yıllık süre sonunda fizyoterapi teknikeri olarak mezun olan teknikerlerimiz de mevcuttur. Lisans sonrası yüksek lisans ve doktora tamamlayan, akademik hayatına devam eden fizyoterapistler de bulunmaktadır. Başta Kocaeli Şehir Hastanesi'nde çalışan fizyoterapistlerimiz olmak üzere, hastanelerde ve üniversitelerde çalışan, hastaların hayatına dokunan tüm fizyoterapistlerin Dünya Fizyoterapi Günü'nü kutlarım.” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.