EMEP Gebze: Ölen gencin sorumlusu 12 Eylül'ü yaşatanlardır!

EMEP Gebze: Ölen gencin sorumlusu 12 Eylül'ü yaşatanlardır!

Gebze'de geçtiğimiz hafta, motosikletle seyir halindeyken 'dur' ihtarına uymadığı için polis tarafından tabancayla vurularak hayatını kaybeden 21 yaşındaki Kerem Uzun için Emek Partisi (EMEP) Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar'dan açıklama geldi.

Gebze Mimar Sinan Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, iddiaya göre 'plakasız motosikletle' seyir halinde olan Kerem Uzun, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Motosikletli Polis Timleri’nin ‘Dur’ ihtarına uymayıp, kaçmaya başladı. Timde görevli bir polis, Uzun’a ateş etti. Merminin isabet ettiği Uzun, motosikletten düşerken, ihbar üzerine bölgeye sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı olarak Gebze Fatih Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Uzun, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Ateş açan polis memuru gözaltına alındı.

"12 EYLÜL UYGULAMALARI HALA SÜRÜYOR"

"12 Eylül darbesinin ruhu da, bedeni de bu Erdoğan ve 'Tek Adam Rejimi' ile yaşamaya devam ediyor" diyen EMEP Gebze İlçe Başkanı Yusuf Akar, "Moto-kurye olarak çalıştığı öğrenilen ve nişanlı olan Kerem Uzun, daha ömrünün baharındaydı. 12 Eylül gecesi Gebze'de yaşanan olayda motosikletinin plakasız olmasından dolayı polisi 'Dur ihtarına karşı panikleyip kaçmaya çalışmış ve buna karşılık polisin ateş açması sonucu hayatını kaybetmiştir. AKP Hükümetinin 22 yıllık iktidarında buna benzer birçok olay yaşadık. AKP Hükümeti, Türkiye halklarını savaş kışkırtıcılığı ve milliyetçilik söylemleriyle birbirine düşürme, sermaye yanlısı tutumla işçi ve emekçilerin hak alma mücadelelerini bastırmak, sermayeden yana tavır almak için kolluk kuvvetlerini kullanmaktan geri durmadı. Tüm bu süreçlerde kendi ağırlığını halka sopa gösterircesine var eden kolluk kuvvetlerinin sayısını arttırma, bir de yetmiyormuş gibi 'bekçilik' adı altında mahallelerde sokak sokak gezen ceza kesen, silah kullanma yetkisine sahip birlikleri de büyütmüştür" dedi.

12 Eylül vurgusu yapan Akar, "12 Eylül dönemlerini aratmayan hükümetin tutumundan güç alan kolluk kuvvetleri, keyfi bir şekilde halka silah doğrultabiliyor ve öldürme girişiminde bulunabiliyor. 12 Eylül uygulamaları hala sürüyor Ölen gencin sorumlusu hala 12 Eylül'ü yaşatanlardır. Soruyoruz vatandaşın can güvenliğini böyle mi sağlayacaksınız? Kolluk kuvvetleri esasen kimin için, ne için vardır?" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.