Sahte savcı sert kayaya çarptı! Elinde telefon emniyetin önüne geldi

Sahte savcı sert kayaya çarptı! Elinde telefon emniyetin önüne geldi

Kendilerini savcı olarak tanıtan ve Kocaeli'nin Derince ilçesinde bir çifti dolandırmaya çalışan sahtekarlar, bu defa beklemedikleri bir tepkiyle karşılaştı. Dolandırılmaya çalıştığını fark eden vatandaş, elindeki telefonla doğrudan polis merkezine giderek dolandırıcılara ders verdi. Durumu fark eden dolandırıcılar, amellerine ulaşamayınca önce telefonu kapattı, ardından da kullandıkları hattı iptal etti. İşte detaylar…



Son yıllarda yapılan tüm uyarı ve bilgilendirme çalışmalarına rağmen, telefon dolandırıcılığı hala pek çok vatandaşın kabusu olmaya devam ediyor. Birçok kişi, bu tarz dolandırıcılık hikayelerini duyduğunda "Ben dolandırılmam" dese de, birçok insan bu tuzağa düşmekten kurtulamıyor. Dolandırılanlar arasında doktor, akademisyen, öğretmen gibi çeşitli meslek gruplarından insanlar yer alabiliyor. Yöntem genelde aynı olsa da, bu olaylar gazete ve televizyonlarda sık sık yer bulsa da, dolandırıcılar her defasında bir yolunu buluyor. Ancak bu sefer, Derince'deki bir çift dolandırıcıları fena faka bastırdı.

İlk Girişim Sonuçsuz Kaldı

Derince ilçesinde yaşayan emekli bir çift, geçtiğimiz günlerde oldukça stresli anlar yaşadı. Ailenin reisi, Instagram hesabının çalındığını ve bu hesaptan yakınlarından para istendiğini öğrendi. Ancak yakınları durumu fark edip doğrudan çifti arayınca, hesabın ele geçirildiği ortaya çıktı. İlk dolandırıcılık girişimini savuşturan çift, bu kez farklı bir yöntemle dolandırılmaya çalışıldı. Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtan dolandırıcılar, çiftin isim ve hesap numaralarının bir suç örgütü tarafından kullanıldığını ve operasyon yapacaklarını söyleyerek talimatlara uymalarını istedi.

Polis Yaka Numarasını Sordular

Dolandırıcılar, çiftin isimlerine ve kimlik bilgilerine kadar bilgi vererek güven kazanmak istedi. Hatta üzerinde başkalarının fotoğrafları olan ancak çiftin kimlik bilgilerini içeren nüfus cüzdanlarını da gönderdiler. Ancak tüm bu detaylara rağmen şüphelenen çift, arayan kişilerin gerçek polis olup olmadığını anlamak için polis yaka numarası talep etti. Aldıkları numarayı sorgulayan çift, bu numaranın gerçek bir polis memuruna ait olduğunu öğrendi. Ancak şüpheleri devam etti ve emniyete gitmek istediklerini, orada görevlilerle yüz yüze görüşeceklerini belirttiler. Dolandırıcılar onları bu kararlarından vazgeçirmeye çalışsa da, çift telefonu kapatmadan bir taksiye binerek polis merkezine doğru yola çıktı.

Dolandırıcılar Hatlarını Kapatmak Zorunda Kaldı

Polis merkezine ulaşan çift, ellerindeki telefonu polise verdiklerinde dolandırıcılar önce telefonu, ardından hattı kapattı. Bu sayede çift, dolandırıcıların planını boşa çıkararak dolandırılmaktan kurtuldu.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.