Yerli Üretimin Güvencesi: Karataş Tarımcılık ile Tarımın Geleceği

Yerli Üretimin Güvencesi: Karataş Tarımcılık ile Tarımın Geleceği

Şehrimizin önde gelen firmalarından Karataş Tarımcılık’ın üçüncü kuşak temsilcisi Aslı Karataş ile Karataş Traktör imalatı hakkında konuştuk.

Karataş Tarımcılık’ın kuruluş hikayesinden bahseder misiniz?

Karataş Tarımcılık, 1952 yılında Adana'da kuruldu. İlk başta tarım makineleri ticaretiyle sektörde yer aldık ve 1972 yılında Gebze’ye taşındık. Kuruluşumuzdan bu yana edindiğimiz tecrübe ve bilgi birikimiyle, 2014 yılında Karataş markası altında traktör üretimi için çalışmalara başladık. 2016 yılında seri üretime geçmiştik. 2018 yılı itibarıyla ise Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ndeki modern fabrikamıza taşındık ve üretim faaliyetlerimizi burada sürdürüyoruz.

Fabrikanızın şu anki faaliyetleri neler? Ürünlerinizden biraz bahseder misiniz?

Karataş Tarımcılık olarak, hem tarla hem de bahçe serisinde traktör üretimi gerçekleştiriyoruz. Ürün gamımızda 25 beygirden 100 beygire kadar traktörler bulunuyor. Özellikle tarla traktörlerimizde sunduğumuz kabin opsiyonu, tamamen kendi bünyemizde gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmaları ile tasarlanmış olup, uygun fiyatıyla piyasada dikkat çekiyor. Müşterinin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda tasarımlarımıza devam ediyor ve ürünlerimizi sürekli güncelliyoruz.

Bahçe traktörlerimizde ise RD404 modelimiz, 38 beygir gücü ve çift çeker özelliği ile sektördeki rakiplerinden ayrışıyor. 8+8 şanzımana sahip bu model, bu beygir gücünde ve donanımda piyasada benzersiz. Ayrıca katlanabilir emniyet çerçevesi (ROPS) opsiyonu sayesinde, özellikle ağaç altı çalışmaları için çok uygun.image00003.jpeg

Karataş Tarımcılık’ın sektördeki yerini nasıl tanımlarsınız?

%100 yerli sermaye ile kurulmuş bir firma olarak, sektörde uzun yıllardır var olmanın oluşturduğu itibarı taşımak en büyük önceliğimiz. Müşterilerimize verdiğimiz güveni boşa çıkarmamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Yaygın servis ve yedek parça ağımız sayesinde müşterilerimize satış sonrası hizmetlerde de yüksek memnuniyet sunuyoruz. Hem tarla hem de bahçe traktörlerimizle geniş bir ürün yelpazesi sunarak, her ihtiyaca uygun çözümler üretiyoruz. Müşteri memnuniyeti en büyük önceliğimiz. Sattığımız her bir traktörün nihai müşterisi ile mutlaka telefon anketi yapıp geri besleme talep ediyoruz. Kurucumuz Ahmet Karataş’ın “pahalıdan kaçan müşteri geri gelir, kötüden kaçan müşteri geri gelmez” sözünü şiar edinerek ilkemiz her zaman en iyi malı satmak ve çiftçimizin işini her daim kolaylaştırmak.

Gelecek planlarınız neler?

Faz 5 motorlu traktör konusunda bahçe traktörlerinde çalışmalarımızı tamamladık. Tarla traktörlerinde çalışmalarımız devam ediyor. Fabrikamızda halihazırda traktörün yanı sıra dizel forklift üretimi de yapmaktayız. Gelecek döneme dair elektrikli ile lityum iyon akülü forklift üretimi için çalışmalarımız sürüyor. Gelecekte, yenilikçi çözümler sunmaya ve yerli üretime katkımızı artırmaya devam edeceğiz. Özellikle Ar-Ge yatırımlarımızla, yerli tasarımlarımızı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz.

Karataş Tarımcılık’ın müşterilerine sunduğu en büyük avantaj nedir?

Geniş ürün yelpazemiz ve uygun fiyat politikamız, müşterilerimize sunduğumuz en büyük avantajlardan bazıları. Tarla traktörlerindeki özel kabin tasarımlarımız ve bahçe traktörlerindeki benzersiz özelliklerimiz, piyasada bizi öne çıkarıyor. Üretimden satış sonrası hizmetlere kadar her aşamada müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak için çalışıyoruz. Biz her şeyden önce memleket sanayisinin küresel rekabette kendine yer edinmediği sürece ülke kalkınmasının mümkün olmadığının bilincindeyiz. Fiyatları üreticinin değil piyasanın belirlediği bir çağda yaşıyoruz. Tam da bu sebeple en iyi malı en ucuz fiyata üretebilmekten başka çaremiz yok. Türk çiftçisine bütçesini yormadan, faaliyetine uygun ürünü sunabilmek için bir nevi satış danışmanlığı veriyoruz.

Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Karataş Tarımcılık olarak, yerli üretime ve yenilikçi çözümlere odaklanarak tarım sektörüne katkı sağlamaya devam edeceğiz. Hem şirketimizi hem ülkemizi kalkındırabilmek en temel hedefimiz. Bunun yolu da kaliteli ve uygun fiyatlı üretimden geçiyor. Müşterilerimizin memnuniyetini en üst düzeyde tutmak, çevreye duyarlı üretim süreçleri geliştirmek ve çalışanlarımızın sürekli gelişimini desteklemek, en önemli önceliklerimiz arasında yer alıyor. Gelecekte de sektördeki bu duruşumuzu sürdürmeyi hedefliyoruz.

image00002.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum