TÜPRAŞ işverenine son çağrı!
TÜPRAŞ ve Petrol İş Sendikası, toplu iş sözleşmesinde masada anlaşamadı. Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, işverenin yüzde 21'lik zam teklifini kabul etmeyeceklerini tekrarlayarak “Müzakere masada bittiyse mücadele başlar! Ülke şartlarının her geçen gün zorlaştığı bu ortamda Tüpraş işçisinin artık dayanacak gücü kalmamıştır.” dedi.
Kocaeli rafinerisinde yaklaşık bin 500 olmak üzere İzmir, Kırıkkale, Batman'da bulunan fabrikalarında çalışan toplam 4 bin işçiyi ilgilendiren TÜPRAŞ toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde süreç tıkandı. Görüşmelerin uzlaşmaz tutum nedeniyle tıkandığını söyleyen Petrol İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu, işverenin sunduğu yüzde 21’lik zam teklifinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.
“KARŞILIĞI OLMASI GEREKİR”
Yetişoğlu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “26 Mart Çarşamba günü gerçekleşen 9. oturum sonrası işveren tarafından sunulan yüzde 21’lik ücret zammı teklifi, emeğimizi, alın terimizi ve insanca yaşam hakkımızı yok saymaktır. Bu teklif asla kabul edilemez! Müzakere masada bittiyse mücadele başlar! Ülke şartlarının her geçen gün zorlaştığı bu ortamda Tüpraş işçisinin artık dayanacak gücü kalmamıştır. Tüpraş işçisi üzerine düşen görevi bilmekte ve yerine getirmektedir. Yeri geldiğinde ailesine ayırması gereken vakti mesailer sebebiyle işyerine feda etmektedir. Hiçbir arkadaşım hafta tatilinde evinde istirahat etmek, ailesiyle vakit geçirmek dururken 'Bu gün TÜPRAŞ’a gideyim de çalışayım.' demiyor, işverence çalışmaya çağrılıyoruz. Kusura bakılmasın bunun da bir karşılığının olması gerekmektedir.
“BİZİM EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ”
Birlik, beraberlik ve beraber hareket etmek, bizim en büyük gücümüzdür. Müzakere bittiyse işveren bu uzlaşmaz tavrını sürdürürse, gücümüzü kullanmaktan geri durmayacağız. Çalışanlar olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yerine getiriyoruz ve işverene diyalog kapısını açık tutma çağrısında bulunuyoruz. Ancak taleplerimizin karşılanmaması durumunda da mücadele etmekten imtina etmeyiz, hakkımızı sonuna kadar savunmaktan çekinmeyiz. Bunu da bir kez daha net bir şekilde ifade edelim. Yine tekrarlıyoruz, işçinin bu fedakârlığının, bu çalışma şartlarının karşılığı kesinlikle yüzde 21 değildir.”
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.