Yapısal olmayan riskler ve afet planı masaya yatırılıyor
Afet esnasında ölüm, yaralanma ve maddi kayıplara yol açabilen yapısal olmayan risklerin masaya yatırılıp afet ve acil durum planı revizyonunun nasıl olması gerektiğinin anlatılacağı panel 15 Kasım’da Gebze Güzeller OSB’de gerçekleşecek
17 Ağustos 1999 depremini binalarının sağlamlığından değil zeminden sebep korkuyla, zeminin sulu olduğu Darıca gibi yerlerde insan kaybıyla geride bırakan, o depremin merkezinin hemen kıyısındaki Gebze; 15 Kasım Salı günü gerek iş dünyası gerek birebir yurttaşı ilgilendiren çok önemli bir panele Gebze Güzeller OSB’de ev sahipliği yapacak.
“İşletmelerde Dayanıklılık” ana başlığında; “KOBİ’ler için akıllı stratejiler: ** Yapısal olmayan risklerin yönetimi” konulu panel İstanbul merkezli Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu – TÜRKONFED ve Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği – TÜSİAD ile İzmit merkezli Doğu Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu – DOĞUMARSİFED işbirliği; Amerikan çok uluslu paket teslimat ve tedarik zinciri yönetim şirketi United Parcel Service - UPS işbirliğinde gerçekleşecek.
AÇILIŞ ATALAY KAYA VE KOCAELİ BAROSU
ESKİ BAŞKANI FAHRİ ÖRENGÜL’DEN
Gebze Güzeller OSB Konferans Salonu’nda 09.00 – 14.00 saatleri arasındaki etkinlik DOĞUMARSİFED Yönetim Kurulu Başkanı Atalay Kaya ve Kocaeli Barosu eski başkanlarından TÜRKONFED Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Fahri Örengül’ün açış konuşmaları ile başlayacak. Örengül, 2019 yerel seçimlerinde CHP’den Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı da olmuştu.
Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Şerif Barış panel öncesi “Yapısal olmayan risklerin azaltılması, tehlike avı nedir, nasıl yapılır?” konusunda, 1.5 saat süreli sunum yapacak. Ardından “İşletmelerde yapısal olmayan risklerin azaltılması” konulu panelin moderatörlüğünü üstlenecek.
Barış; bu yılın Temmuz ayında olası Marmara depreminin 7.3 üzeri gerçekleşme riskinin yüzde 48; 2030’a kadar olma olasılığının ise yüzde 64 olduğuna dikkat çekip, “Bu büyük bir risk. 10 bin bina artık topun ağzında” demişti.
Panele konuşmacı olarak Gölcük’teki Yangın Koruma Sistemleri Mühendislik ve Eğitim Danışmanlık Hizmetleri Şirketi YKS’nin yöneticisi Ahmet Sertkan;
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası – İMO İstanbul Şube’den İstanbul Afete Hazırlık ve Müdahale Komisyon Başkanı Temel Pirli;
Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi – Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi, A Sınıfı İSG Uzmanı, Makina Yüksek Mühendisi Doç.Dr. Ercan Arpaz katılacak.
Panelistlerin konuşmalarının ardından Prof.Dr. Şerif Barış bu sefer “Afet ve acil durum planı revizyonu nasıl olmalıdır?” başlığı altında bir saat sürecek bir sunum gerçekleştirecek.
Panelistlerin soruları yanıtlamasının ardından etkinliğe ev sahipliği yapan Güzeller OSB’nin öğle yemeği ikramıyla etkinlik sona erecek.
** Yapısal olmayan risk: Yapısal olmayan bazı elemanlar sarsıntı sırasında ölümlere, yaralanmalara ya da maddi kayıplara yol açabilirler. Zarar görebilir ya da insanlar için tehlike yaratabilirler. Bu zarar görme ya da tehlike olasılığına "yapısal olmayan risk" adı verilmektedir.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Laboratuvarı
http://www.koeri.boun.edu.tr/aheb/yota.asp
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.