MARKA tarafından Gebze ve Yalova’da panel düzenlendi
MARKA tarafından hazırlanan Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel İnovasyon Stratejisi’nde yer alan ortak stratejilerden biri inovasyon yönetimi...
MARKA tarafından hazırlanan Doğu Marmara 2014-2023 Bölge Planı ve Bölgesel İnovasyon Stratejisi’nde yer alan ortak stratejilerden biri inovasyon yönetimi danışmanlığının geliştirilmesi olarak tanımlanmıştı. Bu stratejiden yola çıkarak bölgedeki işletmelerin inovasyon yönetimi konusunda bilinçlendirilmesi ve inovasyon kapasitelerinin artırılması amacıyla düzenlenen “Doğu Marmara KOBİ’lerinin İnovasyon Kapasitesinin Geliştirilmesi InnoTEAM Yarışması” 6 Şubat 2017 tarihinde ilan edilmişti. Yarışmadan firmaların azami faydayı sağlayabilmesi için bölge illerinde panel programları oluşturuldu. Bu kapsamda düzenlenen panellerden üçüncüsü Gebze’de ve dördüncüsü Yalova’da gerçekleştirildi. Açılış konuşmasının ardından panel programında ilk konuşmayı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Şevket Kırıcı yaptı. InnoTEAM yarışma projesinin çıkış noktası ve yarışma süreci hakkında bilgilendirmede bulunan Şevket Kırıcı “Bu yarışma ile bölgedeki KOBİ’lerin inovasyon yönetimi becerilerinin geliştirilmesinin, inovatif KOBİ’lerin tespit ve teşvik edilmesinin ve bölgenin inovasyon farkındalığının artırılmasının amaçlandığını” belirtti. Şevket Kırıcı konuşmasında, “ilk aşamada bölgedeki 30 firmanın inovasyon kapasitesinin birbiriyle kıyaslanarak ölçüleceği sistemde, sonraki yıllarda bölge için bu sayının giderek artmasının hedefliyoruz. InnoTEAM yarışmasıyla kurgulanan bu sistemin, ulusal inovasyon yönetimi sisteminin geliştirilmesi için gerekli altyapının sağlanmasında önemli bir örnek teşkil ettiğini ve bundan sonraki aşamanın bu uygulamanın tüm ülkeye yayılması konusunda çalışmak olduğunu” dile getirdi. InnoTEAM yarışmasında MARKA’nın çözüm ortağı olan Sabancı Üniversitesi ekibini temsilen Araştırma ve Lisansüstü Politikalar Direktörlüğü’nde Kıdemli Uzman olan Cem Emre Memiş ise ikinci panelist olarak inovasyon yönetim danışmanlığının ne olduğu, dünyada bu alandaki başarılı uygulama örnekleri ve bu yarışma kapsamında uygulayacakları anketin içeriği hakkında katılımcılara bilgi verdi. Cem Emre Memiş konuşmasında “küreselleşmenin etkisiyle günümüzde firmaların artık bölgesel ya da ulusal Pazardan ziyade, dünyanın farklı noktalarındaki birçok firmayla kıyasıya rekabet içinde olduğunu, bu sebeple firmalar için inovasyonun oldukça önemli olduğunu” ifade etti.
Firma Liderleri Çalışanlarını İnovasyon Konusunda Teşvik Etmeli
Panelin son konuşmasını, inovasyon yönetimi konusundaki engin bilgi birikimi ve farklı tecrübelerini aktarmak üzere paneli onurlandıran FARPLAS Ar-Ge ve İnovasyon Direktörü İffet İyigün Meydanlı gerçekleştirdi. İffet İyigün Meydanlı konuşmasında “inovasyonun yalnızca büyük ölçekli firmaların işi olduğu anlayışının aksine, KOBİ’lerin de inovasyon becerilerini doğru yol arkadaşlarıyla, doğru işler içinde yer alarak geliştirilebileceklerini; dolayısıyla InnoTEAM’in bölgedeki inovasyon yolculuğuna çıkmak isteyen firmalar için güzel bir fırsat olduğunu” belirtti. Meydanlı, “inovasyonun yapılabilmesi için firma liderlerinin çalışanlarını bu konuda teşvik etmelerinin son derece önemli olduğunu ve her şeyden önce inovasyonun kişilerden bağımsız, bir ekip işi olduğunun” altını çizerek sonlandırdı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.