GTÜ içinde öğrencilere  tehdit ve saldırı iddiası!

GTÜ içinde öğrencilere tehdit ve saldırı iddiası!

Gebze Teknik Üniversite (GTÜ) içinde GTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) Genel Müdürü Yusuf Çalık’ın, HADOK üyesi öğrencilere yönelik fiziksel ve sözlü saldırıları, üniversite içerisindeki huzuru tehdit ettiği ileri sürüldü.

TİP Gebze İlçe Örgütü’nden İlker Kale tarafından yapılan açıklama şöyle:

‘’Gebze Teknik Üniversitesi, en büyük sanayi kentlerinden biri olan Gebze’de çevre bölgelerdeki öğrenciler tarafından da sıklıkla tercih edilen bir kurum olarak tanınmaktadır. Ancak geçtiğimiz günlerde kampüs içerisinde yaşanan ve basına da yansıyan hayvan hakları savunucularının maruz kaldığı şiddet olayı, üniversitenin eğitimci ruhuna tamamıyla gölge düşürmektedir. GTÜ'nün sahiplendiği, öğrenci ve öğretim üyelerinin dayanışmasıyla inşa edilen ve yıllardır kampüste yaşayan hayvanların korunması için hayvan barınağı olarak kullanılan bu alana yönelik yapılan saldırı, üniversite tarihinde bir utanç lekesi olarak yerini alacaktır.

HADOK ÜYESİ ÖĞRENCİLERE YÖNELİK FİZİKSEL VE SÖZLÜ SALDIRILAR

Yaklaşık 2,5 yıl önce, kampüs hayvanlarının kısırlaştırma, bakım ve tedavi süreçlerini yönetmek amacıyla kurulan Hayvanları ve Doğayı Koruma Topluluğu (HADOK), bugüne kadar GTÜ yönetiminin destekleriyle faaliyetlerini sürdürmüştür. Fakat son dönemde, GTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi (TGB) Genel Müdürü Yusuf Çalık’ın, HADOK üyesi öğrencilere yönelik fiziksel ve sözlü saldırıları, üniversite içerisindeki huzuru tehdit etmektedir. Bu saldırılar, doğrudan öğrencilerimize ve onların insani değerlerine karşı yapılmış saldırılardır. Yaşanan son olayda da hayvan sever öğrencilerimiz; Yusuf Çalık ve yardımcıları tarafından fiziksel, psikolojik ve sözlü şiddete maruz kalmıştır.

GTÜ GÜVENLİK MÜDÜRÜ OLAYLARA KAYITSIZ

Çalık’ın, GTÜ Rektörlüğü tarafından kampüs hayvanlarına tahsis edilen barınak alanına yönelik saldırgan tavırları aynı zamanda üniversitenin akademik ve etik değerlerini de zedelemektedir. GTÜ öğrencileri, barınak alanında şiddetle karşı karşıya kalmış ve hakaretlere maruz bırakılmıştır. Üstelik bu esnada, GTÜ Güvenlik Müdürü'nün olaylara kayıtsız kalması ve üniversite yönetiminin olaylara müdahale etmekteki isteksizliği de okul içerisindeki liyakatsizliği gözler önüne sermiştir.

KAMPÜSÜ RANT ALANI OLARAK GÖRÜYOR

Yusuf Çalık’ın, GTÜ öğrencilerine yönelik “Burası benim alanım, bu alanda öğrenci istemiyorum” şeklindeki haddini aşan ifadeleri, "çam ağaçlarını keseceğim" gibi tehditkâr söylemleri, doğaya ve yaşama karşı olan bu düşmanca tutumu üniversite içerisinde yaratılmaya çalışılan korku atmosferinin bir parçasıdır. Çalık’ın, öğrencileri sınavla girdiği üniversiteden çıkarmaya çalışması, üniversite kampüsünü bir rant alanı olarak gördüğünün açık bir kanıtıdır.

Yusuf Çalık bu baskıcı ve zorba tutumlarını, yalnızca öğrencilere değil aynı zamanda GTÜ’de görev yapan emekçilere karşı da sergilemekten geri kalmamıştır. Kampüs içerisindeki hayvanları besledikleri gerekçesiyle üniversitedeki bazı emekçileri şikayet ederek, onların işlerini kaybetmesine neden olmuştur. Bu, emekçilerin ekmeğiyle oynamaktır, açıkça emek düşmanlığıdır ve böylesi insanlık dışı tutumlar karşısında sessiz kalınmamalıdır.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİMİZİN HAKLARI KORUNMALIDIR

Üniversiteler rant alanı değil, bilim, özgür düşünce ve dayanışma merkezleridir. Üniversite kampüslerinde yaşanan bu tür saldırılara karşı sessiz kalmamız mümkün değildir. Üniversitelerdeki her bir karış, öğrencilerimizin ve halkın ortak malıdır; ne bir şahsın ne de rant peşinde koşan şirketlerin mülküdür.

Bu bağlamda GTÜ Rektörü Hacı Ali Mantar; öğrencilerin, emekçilerin ve kampüste yaşayan hayvanların haklarını gözetmek, keyfi ve saldırgan tutum sergileyen Yusuf Çalık isimli şahıs hakkında gerekli işlemleri başlatmak ile yükümlüdür. Bu saldırının sorumluları hakkında derhal gereği yapılmalı ve üniversite öğrencilerimizin hakları korunmalıdır. Çalık ve benzer zihniyetteki kişiler üniversite gibi alanlarda yer almamalıdır.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu konunun takipçisi olacağız ve üniversite yönetiminin gerekli adımları atması için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Rant hırsıyla doğayı ve hayvanları yok etmeye çalışanlara karşı, yaşamı savunmaya devam edeceğiz. GTÜ öğrencileri ve emekçileri bu onurlu mücadelesinde yalnız değildir; Türkiye İşçi Partisi onların yanındadır. ‘’

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.