Kocaeli’de gelenek sürüyor: Ağaçlar bir kez daha kitap açtı

Kocaeli’de gelenek sürüyor: Ağaçlar bir kez daha kitap açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin her yıl düzenlediği Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl da unutulmaz bir etkinlikle başladı. Kitapseverlerin merakla beklediği Ağaçlar Kitap Açtı etkinliği, yüzlerce vatandaşın katılımıyla Cumhuriyet Bulvarı’nda gerçekleşti. Etkinlikte, ağaçlara asılan 5 bin kitap saniyeler içinde toplandı.

Kitapların ağaç dallarına asıldığı bu geleneksel etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, ağaçlardan kitap toplamak için sabahın erken saatlerinde bulvarda bir araya geldi. Etkinlik sırasında, katılımcılar büyük bir heyecanla ağaçlarda asılı duran kitapları topladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve belediye bürokratlarının da katıldığı etkinlikte, dakikalar içinde ağaçlardaki kitaplar tükenmişti.

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN KİTAPSEVERLERE ÇAĞRI

Etkinlik sırasında bir açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, vatandaşların etkinliğe olan ilgisinden memnuniyetini dile getirdi:

"Vatandaşlar ilgi ile kitap topluyor. Kocaeli’de en çok ilgi gören etkinliklerden biri. Ağaçlardan kitap toplamada çıkan ses umarım giderek artar. Fuarımıza tüm vatandaşlarımızı, çevre illerde bulunan kitapseverleri davet ediyorum" dedi.

BU YILIN TEMASI: “SAVAŞ VE ACININ EDEBİYATI”

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı’nın teması ise oldukça anlamlı. “Savaş ve Acının Edebiyatı” başlığı altında düzenlenen fuar, özellikle son yıllarda dünyada artan zulüm ve çatışmalara dikkat çekiyor. Başkan Büyükakın, bu temanın neden seçildiğine dair sorulan soruya şu yanıtı verdi:

"Dünyada özellikle son yıllarda yaşanan zulümler dikkate alınarak bu tema oluşturuldu."

"EDEBİYATA HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA İHTİYACIMIZ VAR"

Başkan Büyükakın, dünyada özellikle Gazze ve çevresinde artan acılara dikkat çekerek, edebiyatın insanları bilinçlendirmedeki rolüne vurgu yaptı:"Gazze ve çevresine yayılan acı giderek artıyor. Kültür faaliyeti dünyayı daha iyi bir yer haline getirme faaliyetidir. En çok kadın ve çocukların zarar gördüğü savaşlarda, birbirlerinin ses çıkarması gerekiyor. Bu görev aydınlara düşüyor. Seslerini güçlü çıkarmaları gerekiyor. Bu anlamda edebiyatın her alanına ihtiyacımız var. Dünyanın dört bir yanında isyanları derledik ve kitaplaştırdık. Bu kitap ile zulme karşı sözümüzü söylemiş olacağız. İnsanlığı zulme karşı sesini yükseltmeye çağıracağız" dedi.

KİTAP FUARINA BÜYÜK İLGİ BEKLENİYOR

Kocaeli Kitap Fuarı, her yıl olduğu gibi bu yıl da kitap tutkunlarını bir araya getirmeye devam ediyor. "Savaş ve Acının Edebiyatı" teması altında düzenlenen fuar, hem kültürel hem de sosyal mesajlarıyla dikkat çekiyor. Başkan Büyükakın, tüm kitapseverleri fuara katılmaya ve bu anlamlı etkinliğe destek vermeye davet etti.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.