Kocaeli’de afetlere karşı dirençli kadınlar

Kocaeli’de afetlere karşı dirençli kadınlar

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanlığı ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı işbirliğinde Kocaeli Anne Şehir Merkezleri katılımcılarına yönelik Afet Farkındalık Eğitimleri düzenlendi.

Afete hazırlık ve dirençli şehir kapsamında 12 farklı yerde toplam 388 kişiye eğitim verildi. Eğitimlerde, kadınların afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında alabilecekleri önlemler, ailelerini ve sevdiklerini koruma yolları detaylı şekilde ele alındı. Eğitimlerde özellikle annelerin rolü üzerinde duruldu. Evde çocukların güvenliğini sağlamak, yapısal olmayan riskleri belirlemek, acil durum çantası hazırlamak ve kriz anlarında soğukkanlı kalmanın önemi vurgulandı. Ayrıca, sel, heyelan, deprem, yangın, KBRN gibi farklı afet türlerine karşı alınması gereken önlemler anlatıldı. Katılımcılar, afetlere karşı hazırlık yapmanın yanı sıra afet sonrası psikolojik destek konularında da bilgilendirildi. Kriz anında çocukların, yaşlı aile bireylerinin ve evcil hayvanların ihtiyaçlarına nasıl yanıt verecekleri, güvenli toplanma alanlarının önceden belirlenmesi gibi hayati bilgiler paylaşıldı.

AFETLERE KARŞI DİRENÇLİ TOPLUM

Kadınların ve annelerin afetlere karşı bilinçlenmesinin, toplumsal dayanıklılığı artıran en önemli sosyolojik unsurlar arasında yer aldığını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Afet İşleri Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, ‘‘Kocaeli Büyükşehir Belediyemiz olarak afetlere karşı daha dirençli bir toplum oluşturma yönünde çalışmalarımız devam edecek. Bu bağlamda afet farkındalık eğitimlerini, önümüzdeki aylarda da farklı ilçelerde ve mahallelerde düzenleyeceğiz’’ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.