Geri kazanım suyunun  sanayide kullanımı önemli

Geri kazanım suyunun sanayide kullanımı önemli

İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, Kocaeli Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen Eylül Ayı Meclis Toplantısı’na misafir konuşmacı olarak katıldı.

Genel Müdür Ali Sağlık, su kaynaklarının korunmasına yönelik atılan adımları ve geri kazanım suyunun sanayide kullanımının önemini vurgulayan bir konuşma gerçekleştirdi.
Ali Sağlık, İSU’nun geri kazanım suyu tesisi yatırımlarının sanayinin su ihtiyacını karşılamada kritik rol oynadığını belirterek mevcut geri kazanım ünitelerinin 48 milyon metreküp/yıl kapasitede olduğunu kaydetti. Körfez, Dilovası, Kullar, Cebeci gibi bölgelerdeki tesislerin kapasitesinden söz eden Sağlık, Kroman Çelik ve Sarkuysan fabrikaları ile yapılan geri kazanım suyu temin protokolünün önemine dikkat çekti. Bu protokol kapsamında yıllık 4.015.000 m³ geri kazanım suyu temin edileceği ve gelecekteki yatırımlarla bölgedeki diğer sanayi kuruluşlarına da su sağlanacağı belirtildi.

“SANAYİCİLERİMİZ İLE İŞBİRLİĞİ”
Genel Müdür Ali Sağlık, “Kocaeli genelinde toplam 20 firma geri kazanım suyu kullanıyor. Sanayicinin taleplerine göre geri kazanım suyunu artırabiliyoruz. 2023 yılı sonu itibariyle sanayicinin Kocaeli genelinde kullandığı su 42 milyon metreküp. Bunun 15 milyon metreküplük kısmını geri kazanım suyundan sağlıyoruz. Bu oran Türkiye’nin en yüksek oranı. Bu oranı sanayicilerimizin desteği ve işbirliği ile birlikte artıracağız.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.