Kenan Işık 76 Yaşında Hayata Veda Etti

Kenan Işık 76 Yaşında Hayata Veda Etti

2014 yılında beyin kanaması geçiren ünlü oyuncu ve sunucu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti. 10 yıldır komada olan Işık, yaşam mücadelesini bugün sonlandırdı.

Kenan Işık Kimdir?

Kenan Işık, özellikle "Kim Milyoner Olmak İster?" yarışmasının unutulmaz sunucusu olarak tanınır. 1947 yılında Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde doğan Işık, ilkokuldan itibaren tiyatroya ilgi duymaya başladı. Ortaokul yıllarında Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yaptı ve lise döneminde Meydan Sahnesi'ne adım attı. 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, 1973 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu.

Kariyeri ve Başarıları

Kenan Işık, kariyeri boyunca oyuncu, yönetmen ve oyun yazarı olarak Devlet Tiyatroları’nda uzun yıllar görev yaptı. 1996 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni olarak atandı. Oyunculuğun yanı sıra birçok tiyatro oyunu yazdı ve yönetti. "Behçet Bey’in Fötr Şapkası", "Bebek Uykusu", "Olmayan Kadın" ve "Aşk Hastası" gibi oyunların yazarı olan Işık, çeşitli ödüllere layık görüldü.

Televizyon ve Sinema Kariyeri

Kenan Işık, televizyonda da başarılı bir kariyere sahipti. Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile birlikte "Dadı" dizisinde başrol oynadı. 2005 yılında haber sunuculuğu yaptıktan sonra "Kim Beş Yüz Milyar İster?" yarışmasının sunuculuğunu üstlendi. Bu program sayesinde geniş kitlelerce tanındı ve sevildi.

Kişisel Hayatı

Kenan Işık, 1973 yılında Gülgün Ok ile evlendi ve 1980 yılında boşandı. İkinci evliliğini Beril Işık ile yaptı ve bu evlilikten Mehmet ve Ahmet adında iki oğlu oldu.

Sağlık Durumu ve Son Yılları

2014 yılında spor sonrasında fenalaşarak beyin kanaması geçiren Kenan Işık, o tarihten itibaren komadaydı. Tedavisine Almanya’da devam edilen Işık, bakışlarıyla etrafını takip edebiliyordu ve gözleriyle iletişim kurabiliyordu. Ancak, sağlık durumu ne yazık ki düzelmedi ve 10 yıllık yaşam mücadelesini bugün kaybetti.

Ödüller ve Anma

Kenan Işık, kariyeri boyunca pek çok ödül kazandı. 2016 yılında, 53. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Yıldırım Önal Anı Ödülü'nü oğlu Mehmet Işık adına aldı. 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü’ne layık görüldü ve ödülü eşi Beril Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı.

Kenan Işık, Türk tiyatrosuna ve televizyon dünyasına kattığı değerlerle her zaman hatırlanacak. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.