Gebze’nin nüfusu 350 bin, çalışan sayısı 310 bin…

Gebze’nin nüfusu 350 bin, çalışan sayısı 310 bin…

 

‘Bu müthiş bir şey. Böyle bir şehir Türkiye’de yok.’

Bu sözler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’na ait. Gebze Ticaret Odası’nın geçtiğimiz günlerde düzenlediği ‘Ekonominin Yıldızları’ ödül törenindeki konuşmasında Hisarcıklıoğlu Gebze’nin ekonomi alanındaki önemini ve işgücü büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Gebze Ticaret Odası’nın düzenlediği gecede 147 dev firmaya verilen ‘Ekonominin Yıldızları’ ödülleri ise bu büyüklüğü adeta perçinledi.

Bu 147 ödül, birkaç kat daha fazla sayıdan azaltılarak kararlaştırılmış bir rakamdır. Başka şehirlerde 147 büyük fabrika bile bulunmazken, Gebze’de azalta azalta bu rakama indirilmesi ekonomik anlamdaki üstünlüğünün çok net göstergesi.

Bu 147 firma, 5 milyon liranın üstünde vergi ödemiş firmalar.

Gebze Ticaret Odası’nın Şubat ayı meclis toplantısında Başkan Nail Çiler’in verdiği mesajlar ise çok önemliydi.

Vergisini ödeyenlerin ödüllendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çiler, vergi adaleti açısından aynı şekilde vergisini ödemeyenlerin cezalarının da uygulanması gerektiğini ifade etti.

Başkan Çiler’in yıllardır her fırsatta dile getirdiği bir başka konu daha var. O da, Gebze’nin sadece ekonomi ile değil tarihi, turistik, sportif ve diğer alanlarda da ön plana çıkarılması, gelişiminin sağlanması ve tanıtımının yapılmasıydı.

Gebzeli dünyaca ünlü ressam Osman Hamdi Bey’i 106’ncı ölüm yıldönümünde anarken, dünyaya mal olmuş böyle bir ismin unutulmuşluğunu da ortaya serdi.

Gebze’nin tarihi ve kültürel eserler bakımından zenginliği ortada. Fatih Sultan Mehmet’in otağı, Demirciler Konağı, Mustafapaşa Camii ve daha birçok tarihi eser ne yazık ki Gebze’de yaşayanların da farkında olmadığı değerler.

Bunların da ön plana çıkarılarak bir turizm ilçesi yolunda ilerlenmesi sağlanmalı.

Gebze Ticaret Odası’nın spor alanında başarılı olanlara ödül vermesi, spora verilen desteğin de bir göstergesi.

Başkan Çiler ve yönetiminin Gebzespor maçlarına sürekli giderek manevi olarak da kulübün yanında olduklarını göstermesi çok önemlidir.

Gebzespor’un bir şehir takımı olma kimliğini kazanması, şehrin tüm katmanlarının desteği ve kabullenmesiyle olur.

Başkan İlker Çakır ve Serap Çakır’ın döneminde bu konudaki yara hızla iyileşmeye ve şehir kimliği kazanma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Önceki günkü Edirne maçındaki kitap kampanyası ise tüm Türkiye’ye örnek olacak bir projedir.

Gebze Kaymakamlığı’nın yürüttüğü İyilik Festivali projesi kapsamında taraftarlara yapılan çağrı ile, her getirilen bir kitap bir bilet olarak kabul edildi.

Taraftarlar okudukları kitapları bağışlayarak maçı ücretsiz izleme olanağı buldular. Toplanan kitaplar ise köy okullarına gönderilecek.

Her yönüyle alkışlanacak ve örnek olacak proje için emeği geçenleri gönülden kutluyorum.

Gebze, sadece ekonomi alanında değil turizm, sportif ve kültürel alandaki değerlerini de ön plana çıkararak Gebzelilik bilinciyle şehir kimliğini kazanmalı ve büyük şehirli il olma yolunda emin adımlarla ilerlemelidir.

350 bin nüfuslu bu şehirde, tüm bunların odak noktasında ise, 310 bin kayıtlı işgücüne sahip iş dünyasının temsilcisi Gebze Ticaret Odası ve Nail Çiler bulunmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 201 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi