FYZoo Kaplanların Gizemli Dünyasına Kapılarını Açıyor!

FYZoo Kaplanların Gizemli Dünyasına Kapılarını Açıyor!

29 Temmuz Dünya Kaplan Günü’nde, Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı bu muhteşem hayvanların korunmasına dikkat çekmek ve onları daha yakından tanımak için ziyaretçilerini kaplanların büyüleyici dünyasına davet ediyor.

Kaplanlar, geniş yaşam alanlarına ve güçlü avlanma yeteneklerine sahip büyük kedilerdir. Ne yazık ki, avlanma ve habitat kaybı gibi nedenlerle kaplan popülasyonları ciddi tehdit altındadır. FYZoo bu özel günde, kaplanların yaşamı, davranışları ve korunması gereken doğal yaşam alanları hakkında bilgi paylaşarak farkındalık yaratmayı hedefliyor.

FYZOO’DA KAPLANLARIN KORUNMASI

FYZoo, kaplanların korunması ve doğal yaşam alanlarının sürdürülebilirliği ve korunması için çeşitli projeler yürütüyor ve yasa dışı avcılığın engellenmesi, kaplan popülasyonlarının artırılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Dünya Kaplan Günü kapsamında FYZoo’da ziyaretçilerine özel eğitim programları ve atölyeler düzenleniyor. Bu etkinliklerde ziyaretçiler, kaplanlar hakkında derinlemesine bilgi edinme fırsatı buluyor, koruma projeleri hakkında bilgi alıyor ve kaplanların yaşamlarına dair bilinmeyenleri keşfediyor.

Doğa ve canlı severlerin kaçırmaması gereken etkinlikler için FYZoo haftanın her günü saat 10.00-19.00 arası açık.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.