Doğu Demirkol Kimdir? Filistin'e Destek Veren Ünlü Komedyen Nereli ve Kaç Yaşında?

Doğu Demirkol Kimdir? Filistin'e Destek Veren Ünlü Komedyen Nereli ve Kaç Yaşında?

Yaz aylarında yapacağı gösterilerin gelirlerini Filistin'e bağışlayacağını açıklayan Doğu Demirkol, bu anlamlı hareketiyle gündeme geldi. Peki, Doğu Demirkol kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte ünlü komedyenin hayatı ve kariyeri hakkında merak edilenler...

Doğu Demirkol'un Hayatı

Tam adı Aydın Doğu Demirkol olan ünlü komedyen, 6 Eylül 1988 tarihinde Ankara'da doğdu. Annesi Mersinli bir avukat, babası ise Çerkes kökenli Balıkesirli bir doktordur. Ortaokulu Amasya’da, liseyi ise Ankara Özel Samanyolu Lisesi'nde tamamlayan Demirkol, İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

Sosyal Medyada Başlayan Komedi Serüveni

Doğu Demirkol, ilk olarak sosyal medyada hazırladığı güldürü videolarıyla dikkat çekti. 2012 yılında Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılarak televizyon dünyasına adım attı. 2015'te BKM Mutfak'a davet edilerek Beşiktaş Kültür Merkezi'nde Açık Mikrofon gösterileri yapmaya başladı. Bu başarılarının ardından Güldür Güldür adlı televizyon programında kısa bir stand-up gösterisi sunarak geniş kitlelerce tanındı.

Filistin'e Destek Kampanyası

Doğu Demirkol, İsrail'in Refah'ta sivillerin bulunduğu çadır kenti bombalamasının ardından, yaz boyunca gerçekleştireceği tüm açık hava gösterilerinin gelirlerini Filistin'e bağışlayacağını duyurdu. Instagram hesabından "freepalestine" etiketiyle yaptığı paylaşımında, "Bu yaz oynanacak açık hava oyunlarımın hepsinin bütün geliri Filistin'e gönderilecektir" ifadelerini kullandı.

Sinema ve Televizyon Kariyeri

2018 yılında Ali Atay'ın yönettiği "Ölümlü Dünya" filminde Zafer karakteriyle sinema dünyasına adım atan Demirkol, aynı yıl Nuri Bilge Ceylan'ın "Ahlat Ağacı" filminde başrolde yer aldı. 2020 yılında TRT 1'de yayımlanan "Tutunamayanlar" dizisinde Tarık Şakrak karakterini canlandırdı ve "Bayi Toplantısı" filminde başrol oynadı. BluTV'de yayımlanan ve kendi hayatını konu alan "Doğu" dizisiyle büyük beğeni topladı.

Güncel Projeler ve Başarılar

2023'te BluTV'de "Doğu" dizisinin ikinci sezonunu yayınlayan Demirkol, TRT 1'de yayımlanan "Geleceğin Rotası" filminde ve "Ölümlü Dünya 2" filminde rol aldı. Senaryosunu kendi yazdığı ilk sinema filmi "Yaşam Koçu" 2024 yılının Ocak ayında vizyona girdi.Doğu Demirkol, çeşitli ödüller kazanmış ve birçok festivalde performans sergilemiştir. Sanat dünyasındaki başarılarının yanı sıra, sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekmektedir.

--

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.