AFAD’dan Kocaeli İçin Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış ve Fırtına Bekleniyor

AFAD’dan Kocaeli İçin Sarı Kodlu Uyarı: Kuvvetli Yağış ve Fırtına Bekleniyor

AFAD, Kocaeli için sarı kodlu uyarı yayınlayarak, bu gece saatlerinden itibaren kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını duyurdu. Vatandaşlar, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve fırtına gibi olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

AFAD'ın yaptığı açıklamaya göre, Kocaeli genelinde gece saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Hava koşullarının ulaşımda aksamalara, ani sel ve su baskınlarına yol açabileceği belirtilirken, vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

AFAD’dan yapılan açıklama şöyle:

“Bu gece saatlerinden itibaren Kocaeli’de yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir. Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.”

Valilik de Uyardı

Daha önce Kocaeli Valiliği tarafından yapılan uyarıda, Pazar akşamı itibarıyla hava sıcaklıklarının 4 ila 8 derece düşeceği ve bölgenin soğuk ve yağışlı bir hava sisteminin etkisi altına gireceği belirtilmişti. Soğuk hava dalgasının özellikle Pazartesi gününden itibaren etkisini artıracağı ve Perşembe gününe kadar devam edeceği duyurulmuştu.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.