818 Milyar Lira Zarar İçin Meclis Araştırması İstedi!

818 Milyar Lira Zarar İçin Meclis Araştırması İstedi!

Türkiye Merkez Bankası'nın 2023 yılı bilançosunda açıkladığı 818 milyar TL’lik tarihi zararın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından araştırılması için TBMM Başkanlığına önerge veren CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Bu büyük mali kaybın nedenlerinin ve sonuçlarının detaylı bir şekilde incelenmesi ve sorumluların yargılanması gerektiğini ifade etti

Kanko’nun açıklaması özetle şöyle: “Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ve işlevselliği, ülkenin ekonomik güvenliği açısından hayati öneme sahiptir. Ancak, 818 milyar TL gibi devasa bir zararın sorumluluğunu üstlenen hiçbir kurum yetkilisinin veya başkanının olmaması, kamuoyunda ciddi bir güvensizlik yaratmaktadır. Bu durum, 85 milyon yurttaşımızdan toplanan vergilerle finanse edilen devletin mali kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmadığına dair kaygıları artırmaktadır.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI

Bu bağlamda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bir araştırma komisyonu kurarak bu konuyu kapsamlı bir şekilde ele alması gerekmektedir. Araştırma komisyonu, zararın oluşumuna neden olan faktörleri, ilgili kurumların ve yetkililerin sorumluluklarını, alınması gereken önlemleri ve bu sürecin şeffaf bir şekilde yönetilmesi için yapılması gereken düzenlemeleri incelemelidir. Bu sayede, Merkez Bankası'nın mali durumunun iyileştirilmesi ve gelecekte benzer sorunların yaşanmaması için gerekli adımlar atılabilecektir.

Türkiye Merkez Bankası'nın 2023 yılı zararı ile ilgili gerekli araştırmanın yapılarak gerekli önlemlerin alınması ve kamuoyun bilgilendirilmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasını teklif ederiz”.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.