Yüz Binlerce Kişi Karnaval Coşkusunu Yaşadı
Türkiye'nin ilk ve tek karnavalı olan Nisan'da Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nın 13.sü büyük bir katılımla gerçekleşti. "Dünya Çocukları" temasıyla düzenlenen karnaval, yerli ve yabancı yaklaşık 1,5 milyon kişiyi Adana sokaklarında buluşturdu. Yoğun katılım nedeniyle şehirde trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, otel ve restoranlarda doluluk yaşandı.
Karnavalın gelenekselleşen kostümlü korteji büyük ilgi gördü. Rusya, Ukrayna ve Japonya gibi ülkelerden de katılımın olduğu kortejde binlerce kişi rengarenk kostümleriyle yürüdü. Kortejde en beğenilen gruplar ödüllendirilirken, Simge Sağın konseri de on binlerce kişiyi coşturdu.
Karnaval Komitesi Başkanı Ali Haydar Bozkurt, karnavalın dostluk ve kardeşlik ortamına katkı sağladığını belirterek, geçen yıl kent ekonomisine yaklaşık 5 milyar TL katkı sağlandığını ve bu yıl katılımın daha da artmasıyla esnafın rekor düzeyde gelir elde etmesinin beklendiğini ifade etti.
13 Nisan'a kadar sürecek karnavalda 200'den fazla etkinlik düzenlenecek. Konserler, sergiler, tiyatrolar, çocuk etkinlikleri ve yarışmalar gibi birçok farklı aktivite katılımcıları bekliyor. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Türkiye Kültür Yolu Festivalleri" işbirliğiyle kültürel ve sanatsal etkinlikler de karnavalda yer alacak.
Kaynak:Barış Ayar
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.