Yuvacık  Barajı S.O.S  veriyor

Yuvacık Barajı S.O.S veriyor

Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacının nerdeyse tamamına yakınını karşılayan Yuvacık Barajı'nda mevsim normallerinde beklenen yağışların gelmemesi ve aşırı sıcak geçen havalar nedeniyle, su su seviyesi kritik seviyelere ulaştı. Barajda, Sapanca Göleti'nden günlük alınan 200 bin metreküp su olmazsa yaklaşık 30 günlük suyumuz kaldı.


Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi ( İSU) Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinde yer alan verilere göre, Kocaeli'nin nerdeyse tamamına yakınını su ihtiyacını karşılayan Yuvacık Barajı alarm vermeye başladı. Mevsim normallerinde beklenen yağıların gelmeyişi ve aşırı sıcak hava nedeniyle, barajdaki su seviyesi her geçen gün daha da azalıyor. Yuvacık Barajı'nda, eğer herhangi bir yağış olmaz ise, kritik seviye olarak belirlenen yüzde 30'un altına bir iki gün içerisinde düşmüş olacak.

BARAJLARDA NE KADAR SU KALDI?
Yuvacık Barajı'nda 20 Eylül 2024 tarihi itibarıyla açıklanan verilere göre yüzde 32 oranında 16.330.000m3 su bulunuyor. Kandıra Namazgah Barajı'ında ise yüzde 52 oranında 12.080.000m3 su bulunuyor. İSU Genel Müdürlüğü ise resmi hesaplarından yapmış oldukları paylaşımlar ile vatandaşlara su tasarrufu konusunda çağrıda bulunmaya devam ediyor.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.