Yaşar Kardaş’tan Deprem Müzesi tepkisi
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Kardaş, Ocak ayı meclisinde yeniden gündeme gelen Deprem Müzesi iddiaları ile ilgili olarak, “Tarif ettiğiniz yer Deprem Müzesi değil, Sanal Gerçeklik Küresi. Kendi döneminizde ne yaptığınızı bilmiyorsunuz” dedi
İzmit Belediye Başkan Yardımcısı ve CHP’li Meclis üyesi Yaşar Kardaş, yılın ilk meclis toplantısında, Deprem Müzesi’nin atıl hale geldiğini iddia eden ve Sanal Gerçeklik Küresi ile Deprem Müzesi arasındaki farkı ayırt edemeyen AKP’li meclis üyelerine yanıt verdi.
“SİZİN DAHA İYİ BİLMENİZ LAZIM”
Kardaş konuşmasında şu ifadeleri kullandı: Orada bir Sanal Gerçeklik Küresi ve Deprem Müzesi var. Sayın AKP ilçe başkanı gitmiş bu müzeye ne oldu diye parmağıyla işaret ediyor. Gösterdiği yer Sanal Gerçeklik Küresi, Deprem Müzesi değil. Sizin de ifade ettiğiniz yer Sanal Gerçeklik Küresi, Deprem Müzesi değil. Ki bu yapılar sizin döneminizde yapıldı. Sizin daha iyi bilmeniz lazım.
“GEÇMİŞ DÖNEMDEN DAHA AKTİF KULLANILIYOR”
Eğer deprem müzesine gitmiş olsaydınız orada verilen eğitimleri görürdünüz. Geçtiğimiz dönem 5 bin öğrenci ziyaret etti orayı ve şu an da SAR Arama Kurtarma ekibiyle yaptığımız protokol neticesinde arama ve kurtarma eğitimleri orada devam ediyor. Orası insan seli. Lütfen gidip bir görün. Dedikodularla, birilerinden duyduklarınızla buraya getirmeyin. Orası geçmiş dönemden daha aktif olarak kullanılıyor. Sizi de götürüp bir eğitim almanızı isteriz. Siz de görmüş olursunuz.
BİLGİ İŞLEM MÜDÜRÜ SÜRECİ ANLATTI
Bilgi İşlem Müdürü Samet Can Demir de konuyla ilgili açıklama yaparak, Sanal Gerçeklik Küresi ve Deprem Müzesi’nin farklı iki müdürlüğe bağlı olduğunu belirtti. Demir, “Sanal Gerçeklik Küresi Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde. Nevzat Bey zamanında Sanal Gerçeklik Küresi ile ilgili doğayı öğrenme, uzayı öğrenme gibi videoların olduğu bir eğitimden bahsediyor. Yani o videoda depremle ilgili herhangi bir şey söylemiyor. Ki bu da bizleri doğrular nitelikte. 4 katlı bir bina. Küre çalışmıyordu. Sebebi de ilgili firma orayı yaptıktan sonra konkordato ilan etmiş. Firmaya hiçbir şekilde ulaşamıyoruz.
“TAMAMEN KENDİMİZ YENİLİYORUZ”
Yarım bırakılıp gidilmiş. Dolayısıyla Amerika’daki üretici firmaya ulaştım. Görüştük, şifreler alındı, güncellemeleri yapıldı ve orayla ilgili gösterimler başladı. Yakın zamanda 3 boyutlu yazıcılar da oradaki asma kata yerleştirilecek. Personel görevlendirmesini de yaptık. Yine boş bırakılan fuaye alanıyla alakalı da güzel bir konferans sistemi kuruyoruz. Bunların tamamını kendi atölyelerimizde ürettik ve satın alma yapmadık. Eksik olanları tamamlayıp binayı hayata geçireceğiz. Yine aynı videoda Sanal Gerçeklik Küresinin 15 milyon, deprem müzesi ile birlikte 25 milyon olduğu söyleniyor. O dönemki ortalama kurla iki buçuk milyon doların üstünde bir para ve bütçenin altında” dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.