Yapay zekâya uygun eğitim  modeline ihtiyaç var

Yapay zekâya uygun eğitim modeline ihtiyaç var

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, CHP İl Örgütü tarafından düzenlenen istihdam konulu çalıştayda, “Yapay zekâya uygun, alın terinin yanına akıl terini koyan eğitim modeline ihtiyaç var” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü’nün Darıca’da düzenlediği, “Sanayide İstihdam Sorunları ve Çözüm Önerileri” konulu çalıştaya ekonominin temsilcileri de katıldı. Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler küresel bir salgının sonuna gelindiğini düşündüğünü belirterek ilaç ve gıda sektörünün de büyük mücadele verdiğini söyledi. Türkiye’de ezbere dayalı eğitim sisteminin bittiğini ve iflas ettiğini kaydeden Başkan Çiler, “Yapay zekâya uygun olan, alın terinin yanına akıl terini koyan bir modele ihtiyaç vardır” diye konuştu.

 

SAVUNMA SANAYİ İÇİN OKUL AÇIYORUZ

 

nail-ciler-(1).jpg

 

Sanayinin nabzını ilk elden tuttuklarını belirten Çiler, “Mesleki eğitime önem vermek lazım, nitelikli elemanlara ihtiyacımız var. Bölgesel bazda bu tarz okulların artması lazım. Gebze OSB ve biz savunma sanayine uygun ASELSAN Proje Okulu açıyoruz. 30 milyon paramız hazır, devlet de bize yer verdi. Nitelikli, donanımlı insan yetiştirmeye çalışıyoruz. Yeterli değil ancak biz bunu yapabiliyoruz. Bütün yükü birlikte taşımamız lazım. İnsan kaynağını çok verimli kullanmamız lazım. Gençleri mesleki eğitim modeliyle eğitmemiz lazım. Dijital okullara ağırlık vermemiz lazım” dedi.

 

KÜÇÜK ESNAFIN SESİ OLMAYA GELDİK

 

murat-ozturk-(2).jpg

 

İzmit Kent Merkezi Ticari Dayanışma Derneği - İKM Başkanı Murat Öztürk pandemi sürecinde 1.5 sene içinde 526 işyerinin kapandığını kaydedip, “İzmit’te söz sahibi olan birçok markamız dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı. Evini arabasını satmak zorunda kaldılar, ailevi sorunlar yaşadılar. Bizler para toplayarak destek olmaya çalıştık. Sigorta primlerimiz vergilerimiz kiralarımız çeklerimiz senetlerimizi ödeyemedik. Biz İzmit kent merkezi olarak buraya geldik ama biz küçük esnafın sesi olmaya geldik” dedi.

 

Küçük, “İzmit merkezinde kiralarımız 15 bin TL’den başlıyor. Çok sorunlar yaşadık, dükkân sahipleriyle çoğu arkadaşımız mahkemelik oldu. Kredi çekildi, bu kredileri çekilen arkadaşlarımızın hiçbiri, üç ay ötelese bile ödeyemediler. Çeklerimiz ve senetlerimiz ödenmedi. 17 günlük tatilde hep bankalarımız vergi daireleri açık oldu biz de ödeyebildiklerimizi ödedik.

 

ÇOK İŞ OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUZ

 

Esnaflar olarak bundan sonra çok iş olacağını düşünmüyoruz. İnsanlar evde sıkıldı, çoluk çocuk dışarı çıkmaya başladılar ama ticaretimizde bir değişim olmadı çünkü insanlarda para kalmadı. İnsanlar sahil şeridinde piknik masası kurarak yemek yemeye alıştı. Bu da inanların maddi sıkıntı içerisinde olduğunu gösterir” dedi.

 

OKUL AÇILDI AMA…

 

volkan-yilmaz.jpg

 

Kocaeli Ticaret Odası – KOTO Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz, Arslanbey’de ara eleman ihtiyacını ortadan kaldırmak için okul kurduklarını belirtip, “Mezunlarının tamamı üniversite için çaba harcıyor. Araştırmalarımız sonucu aile baskısı sonucu üniversiteye hazırlandıkları ortaya çıktı” dedi. Bir işçi kenti olan Kocaeli’de üretim tesisleri açmak için finans desteğine ihtiyaç duyduklarını kaydeden Yılmaz, “Yapılan desteklerin kaynaklarının çok iyi kullanılması gerektiğine inanıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.