Yapay Zekâ Fabrikası’ndan büyük ekosistem buluşması
Türkiye İş Bankası ev sahipliğinde, Yapay Zekâ Fabrikası tarafından düzenlenen En İyi 100 ‘Yapay Zekâ Girişimi ile Yatırımcı Ekosistemi Buluşması’nda girişimciler, yatırımcılar, akademisyenler, öğrenciler ve iş dünyası bir araya geldi.
Türkiye İş Bankası bünyesinde yer alan kurumsal girişim sermaye şirketi ve hızlandırma programı Yapay Zekâ Fabrikası tarafından, girişimcilerin yenilikçi çözümlerini tanıtmalarına ve başarı hikâyelerini anlatmalarına olanak tanımak amacıyla ‘En İyi 100 Yapay Zekâ Girişimi ile Yatırımcı Ekosistemi Buluşması’ gerçekleştirildi.
Türk kurucuların liderlik ettiği dünyadaki en iyi 100 yapay zekâ girişiminin sahne aldığı etkinlik ile sektörün global ölçekte büyümesine ve Türkiye’nin bu alandaki gücünün artmasına katkı sağlanması hedefleniyor.
“YAPAY ZEKÂNIN DÖNÜŞTÜRÜCÜ GÜCÜNE VE FİNANS SEKTÖRÜYLE GÜÇLÜ BİR BAĞI OLMASI GEREKTİĞİNE İNANIYORUM”
İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, yapay zekânın dönüştürücü gücüne ve finans sektörüyle güçlü bir bağı olması gerektiğine duyduğu inancı dile getirerek, bu alandaki değer zincirini üniversitelerden başlattıklarını, bu amaçla 5 yıl önce Koç Üniversitesi ile bir Yapay Zekâ Uygulama ve Araştırma Merkezi açtıklarını söyledi. Üniversitelerde üretilen bilimin girişimcilere ulaşmasını önemsediklerini, bu nedenle Yapay Zekâ Fabrikası’nda destek verilecek girişimlerin mutlaka bir akademisyen (Chief Science Officer) barındırması şartını getirdiklerini söyleyen Aran, sözlerini şöyle sürdürdü:“Üçüncü halkada yapay zekânın KOBİ ve işletmelerle buluşmasını arzuladığımız için İş Bankası’nın 17 milyonluk müşteri portföyünü bu girişimlere açıyoruz. İşletmelerin bu teknolojileri kullanarak dijital ve yeşil dönüşümlerini tamamlamasını arzu ediyoruz. Bu girişimler üzerinden yapılacak yatırımın süresi 18 ay ise 18 ay ödemesiz; verimlilik artışıyla beraber yatırımın geri dönüşü 10 yıl ise 10 yıl vadeli bir ödeme planıyla bu dönüşümün finansmanını sağlıyoruz. Bankaların ve finans kuruluşlarının rolünün hem bu ekosistemin oluşturulmasına destek olmak hem de bu girişimlerin başarılı olması için ekosisteme yatırım yapmak, başarılı girişimlerin gelişmesine imkân sağlayacak bir ortam oluşturulmasına katkıda bulunmak ve sonrasında bu teknolojilerin geleneksel sanayi kuruluşlarıyla buluşmasını sağlamak olduğunu düşünüyoruz.”
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.