Vedat Milor’a ‘Örtülü Reklam’ Soruşturması

Vedat Milor’a ‘Örtülü Reklam’ Soruşturması

Ticaret Bakanlığı, gastronomi yazarı ve sosyolog Vedat Milor hakkında, YouTube kanalında yayınladığı Kent Lokantası videosu nedeniyle "örtülü reklam" soruşturması başlattı. Soruşturmanın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) yapılan bir şikayet üzerine açıldığı bildirildi.



Bakanlık Basın Müşaviri Fatih Uysan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Milor’a 3 Mart tarihinde konuya ilişkin bir açıklama talebi gönderildiğini ve sürecin Reklam Kurulu’nda değerlendirileceğini belirtti.

İmamoğlu’ndan Tepki
Vedat Milor hakkında soruşturma açılması, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da tepkisine neden oldu. İmamoğlu, X (eski adıyla Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Kent Lokantası’na giden bazı yazarlar hakkında soruşturma açıldığını öğrendim. Önce dalga geçtiler, sonra küçümsediler, şimdi de gidenlerle uğraşıyorlar. Yazık. Bu lokantalar yoksulun, dar gelirlinin, emeklinin saraylarıdır. Daha çok açılacak."

Tartışmalar Nasıl Başladı?
Vedat Milor, 4 Ocak tarihinde YouTube kanalında "40 Liraya Dört Çeşit Yemek: Bu Fiyat Gerçek mi?" başlıklı bir video yayınladı. Söz konusu videoda, İBB’nin Üsküdar’da açtığı Kent Lokantası’nı ziyaret ederek yemekleri değerlendirdi. Milor’a, İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökçe de eşlik etti.

Videonun yayınlanmasının ardından bazı çevreler, Milor’un para alarak Kent Lokantası’nın reklamını yaptığı yönünde iddialar ortaya attı. Bunun üzerine Milor, 6 Ocak’ta X hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kent Lokantası ziyaretim tamamen kendi inisiyatifimle gerçekleşti ve Buğra Bey’e birlikte gitmeyi ben teklif ettim. Amacım, hem bir yemek eleştirmeni hem de bir sosyolog olarak bu hizmeti gastronomik ve sosyolojik açıdan değerlendirmekti. 40 TL’ye dört çeşit yemek sunan bir lokanta, hem lezzet hem de toplumsal etkisi açısından dikkat çekici bir örnek. Hiçbir kurumdan ödeme almadım. Bundan sonra bu tür asılsız iftiralar karşısında hukuki yollara başvuracağımı belirtmek isterim."

Kent Lokantaları Nedir?
Kent Lokantaları, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, düşük gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı yemek hizmeti sunmak amacıyla kuruldu. İlk olarak Haziran 2022’de Çapa’da açılan lokantalar, kısa sürede İstanbul’un farklı bölgelerine yayıldı.

İBB verilerine göre şu an İstanbul genelinde 17 Kent Lokantası bulunuyor. Bu lokantalarda haftanın altı günü hizmet veriliyor ve 40 TL’ye çorba, ana yemek, yardımcı yemek, ekmek ve su içeren bir menü sunuluyor.

Soruşturmayla ilgili nihai kararın Reklam Kurulu tarafından alınması bekleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.