“Varlık Fonu Keyfi İşler Fonu oldu”
CHP Kocaeli milletvekili Tahsin Tarhan, “Varlık Fonu, Keyfi İşler Fonu Haline Getirildi. Yanlış hamleler Vatandaşın Parası İle Toparlanmak isteniyor” dedi.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın Borsa İstanbul'un genel müdürü olmasının ardından (EBRD) Borsa İstanbul'daki hisselerini satacağını duyurmuştu.
Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Borsa İstanbul'da sahip olduğu %10 hissesinin tamamını almak istediklerini açıklamasının ardından, Kocaeli Milletvekili ve TBMM CHP Sanayi Komisyonu Sözcüsü Tahsin Tarhan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde söz alarak konuyu eleştirdi.
“Varlık Fonu, Keyfi İşler Fonu Haline Getirildi. Yanlış hamleler Vatandaşın Parası İle Toparlanmak isteniyor” dedi.
AVRUPA İMAR VE KALKINMA BANKASI İSTANBUL BORSASI’INDAN NEDEN ÇEKİLİYOR.
Tahsin Tarhan, “Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın dosyalarının ne olduğunu, Amerika’da neden ceza evinde yattığını tüm dünya ve ekonomi dünyası biliyor. Ekonomi dünyasının gözünün içine baka baka şaibeli işleri yapması için görevlendirilen bir kişiyi daha sonra Borsa İstanbul’un başına getirirseniz, değer kaybedeceğinizi bilmeniz gerekir.
Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın Borsa İstanbul’dan çekilme kararı büyük bir değer kaybı olmakla birlikte, Varlık Fonu eliyle bu hisselere talip olmak prestij kaybına önem verilmediğinin açık bir göstergesidir.
Bu tutum ve yanlışlar devam ettiği sürece ekonomik dalgalanmaların altından kalkamayan bir Türkiye oluşacaktır.” Dedi.
İSTANBUL BORSASI DEĞER KAYBETMİŞTİR
Tahsin Tarhan, “Liyakatten uzak, sırf bizim adamımız diye İstanbul Borası’nın başına getirilen kişi, ekonomi piyasaları tarafından güven vermeyen şahıs olarak nitelendirilmektedir. Bu tanımlama o kişi nezdinde aslında Türkiye Cumhuriyeti için yapılmaktadır. Böyle bir durumda İstanbul Borsası’na yapılan atama ilerleyen zamanlarda daha da zarar verecektir. Hisselerini ister Varlık Fonu ister başka bir şirket satın alsın, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın İstanbul Borsa’sından çıkması büyük bir değer kaybıdır” dedi.
VARLIK FONU İSVİÇRE ÇAKISI GİBİ KULLANILIYOR
Tahsin Tarhan, “Sayıştay denetimine tabi olmayan, doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı ve Türkiye’nin tüm değerlerini kendi bünyesinde barından bir fon oluşturuldu. Adına Varlık Fonu denen bu fonun kullanım koşulları ve Dünya’daki örnekleri belirli. Ne yazık ki Türkiye Varlık fonu İsviçre Çakısı gibi kullanılıyor. Nerede bir yanlış varsa ülkenin değerleri ve vatandaşın parası kullanılarak bir yanlı başka bir yanlışla kapatılmak isteniyor. Her işe Varlık Fonu alet ediliyor.
Dün Türkiye Finans Merkezinin İnşaat işlerine ortak olan Varlık Fonu bugün Borsa hisselerini satın alıyor. Vatandaşın parasını ve ülkenin değerlerini bu kadar pervasızca kullanmak devlet aklıyla bağdaşmamaktadır” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.