Türkiye'de Artan Hukuki Çeviri İhtiyacına Çözüm: Yapay Zeka Çevirisi

Türkiye'de Artan Hukuki Çeviri İhtiyacına Çözüm: Yapay Zeka Çevirisi

Türkiye’nin küreselleşme hızı, hukuki çeviri ihtiyacını da her geçen gün artırıyor. Çözümün yapay zekada olduğuna işaret eden DeepL’in Gelirden Sorumlu Müdürü David Parry-Jones, “Hassas yasal belgelerin çevirisinde sunduğumuz maksimum veri güvenliği ve özelleştirme seçenekleriyle Türkiye'deki kullanıcılarımıza güvenilir ve maliyet avantajlı bir çözüm getirdiğimize inanıyoruz” diyor.

Küreselleşmenin hız kazanmasıyla birlikte, hukuki çeviri hizmetlerine olan ihtiyaç dünya genelinde hızla artıyor. Orbis Research'ün 2024 raporuna göre, global hukuki çeviri pazarı, 2030 yılına kadar yıllık yüzde 6,2 oranında büyüme gösterecek. Türkiye'de ise bu ihtiyaç; uluslararası ticaret, göç ve hukuk süreçlerinin karmaşıklığı nedeniyle daha da belirgin hale geliyor. Konunun uzmanları, doğru ve güvenilir hukuki çevirilerin önemine dikkat çekerek bu süreçlerdeki hataların önüne geçmede yapay zekanın etkili olduğuna işaret ediyor.

DeepL’in Gelirden Sorumlu Müdürü David Parry-Jones, "Türkiye'de hukuki çeviri ihtiyacı, özellikle yerli ürün ve hizmetlerin hızla dünyaya açılmasıyla birlikte daha da artıyor. Orbis Research’ün 2024 raporuna göre, hukuki çeviri pazarı için 2030 yılına kadar öngörülen yıllık yüzde 6,2’lik büyümenin Türkiye’de büyüyen ihtiyaca ışık tuttuğunu ve benzer bir tablonun burada da seyrettiğini söyleyebiliriz. Hukuki belgelerin doğru çevrilmesi, sadece dilsel uyumdan öte, yasal süreçlerin doğruluğu ve hızını doğrudan etkileyen bir faktör olduğundan her türlü sektör ve işletme için kritik önem taşıyor. DeepL olarak, yapay zeka teknolojimiz sayesinde dil bariyerini ortadan kaldırarak hukuki çeviri süreçlerindeki zorlukları aşmaları için Türkiye’deki profesyonellere yardımcı oluyoruz.” diyor.

Hukuki belgeler için gizlilik ve veri güvenliğini en üst düzeye taşıyor

33 dilde çeviri imkanı sunan DeepL, hukuki içeriklerin tercümesinde pek çok avantaj sağlıyor. Özellikle Aralık 2023 itibarıyla Türkiye’de de aktif olan DeepL Pro sürümü, hukuki çeviriler için en önemli kriterlerden biri olan güvenliği en üst düzeye taşıyor. Hassas yasal belgelerin çevirisi için kritik önem arz eden uçtan uca şifreleme ve çevrimdışı kullanım özellikleri, kullanıcıların güvenlik noktasındaki kaygılarını ortadan kaldırıyor. Kullanıcılar ayrıca, özelleştirme özelliğini kullanarak kendi terminolojilerini sisteme entegre edebiliyor ve böylece şirket içi hukuki terimler ve ifadeler doğru bir şekilde çevrilebiliyor.

Öte yandan sunulan maksimum veri güvenliği sayesinde çeviri tamamlandıktan sonra tüm metinler sunuculardan siliniyor ve hiçbir metin üçüncü taraflara aktarılamıyor veya yapay zeka eğitim verisi olarak kullanılamıyor. Sınırsız metin çevirisi, kullanıcıların büyük boyutlu çeviri ihtiyaçlarını karşılarken belge çevirisi özelliği de orijinal biçimlendirmeyi koruyarak daha büyük dosya boyutlarıyla çalışmaya olanak tanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.