TÜBA-GEBİP ve TESEP Ödülleri  için 2025 Yılı Başvuruları Başladı

TÜBA-GEBİP ve TESEP Ödülleri için 2025 Yılı Başvuruları Başladı

TÜBA-Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri (TÜBA-GEBİP) ve TÜBA Bilimsel Telif Eser Ödülleri (TÜBA-TESEP) Programlarına 2025 yılı ödül başvuruları başladı. Başvurular için son gün 14 Mart 2025 olarak belirlendi.

TÜBA’nın kökleri 25 yıl öncesine dayanan TÜBA-GEBİP Ödülleri, Türkiye’nin genç bilim insanlarını araştırmaları konusunda teşvik etmeye devam ediyor. Ödül sahiplerinin doğal üyesi olduğu TÜBA-Genç Akademi ailesi, her geçen yıl çalışmalarıyla Türkiye’de ve dünyada fark yaratarak GEBİP ödülüne layık görülen bilim insanlarıyla büyüyor. Diğer yandan yaklaşık 20 yıldır TÜBA-TESEP Ödülüyle takdir edilen eserler, Türkçe bilim dilinin doğru kullanım göstergesi olarak kabul ediliyor.

TÜRKİYE’NİN BİLİMSEL EKOSİSTEMİNE UZUN VADELİ KATKI

TÜBA ödül programlarının Türkiye’nin bilimsel gelişiminin pusulası olduğunu ifade eden Başkan Prof. Dr. Muzaffer Şeker gelenekselleşen ödüllerin titizliği, komitelerin detaylı değerlendirmeleri ile dikkat çektiğine; programın her dönemde güven verdiğine ve liyakat esasına dayalı olarak verildiğine vurgu yaptı. TÜBA-GEBİP Ödülleri’yle genç akademisyenlerin yenilikçi projelerinin üç yıl süresince desteklendiğini ifade eden Başkan Şeker, TÜBA’nın yalnızca bireysel başarıları onurlandırmakla kalmayıp aynı zamanda Türkiye’nin bilimsel ekosistemine uzun vadeli katkılar sunduğunu söyledi.

2025 yılında TÜBA-GEBİP Ödül Programıyla “eczacılık alanında bilimsel araştırma, proje ve çalışmaları”yla fark yaratan bilim insanı, “Ahmet ve Nezahat Keleşoğlu Eczacılık GEBİP Özel Ödülü”nün sahibi olacak. TESEP Ödülleri bilimsel yayıncılık konusunda bir projektör görevini üstlenirken TÜBA’nın bilimsel katkıları dünya kamuoyunca kabul edilen üyeleri, Prof. Dr. Halil İnacık, Prof. Dr. Mehmet Genç ve Prof. Dr. Kemal Karpat adına “özel ödül” verilecek.

MALİ DESTEK VERİLECEK

TÜBA-GEBİP Ödülü sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl için 180.000 TL’nin yanı sıra ayrıca her yıl, tez aşamasındaki lisansüstü çalışmalarında kullanılmak üzere 30.000 TL, uluslararası nitelikteki bilimsel çalışmaları kapsamında düzenleyecekleri ulusal ve uluslararası toplantılar için ise 25.000 TL’ye kadar ilave mali destek ve Akademi üyelerince bilimsel danışmanlık desteği sağlanıyor. İlk 3 yıldan sonraki 5 yıl boyunca yılda bir kez yurt dışı bilimsel toplantılara ve etkinliklere katılım desteği olarak Avrupa ülkeleri için 25.000 TL, Avrupa dışı uzak ve denizaşırı ülkeler için 35.000 TL veriliyor. TESEP kapsamında ise; telif eserler için 100.000 TL ve Jüri Özel Ödülü olarak da telif eserlerde 60.000 TL parasal ödül veriliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.