TSE, Togg T10F onay sürecine destek sağlayacak

TSE, Togg T10F onay sürecine destek sağlayacak

TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin, Togg'un sedan prototip aracı T10F için Ulusal Tip Onay Belgelendirme süreci ve AT Tip Onay testleri kapsamında teknik servis hizmetlerinin TSE tarafından sağlanacağını açıkladı.



14 Ekim Dünya Standartlar Günü ve Türk Standardları Enstitüsü'nün (TSE) 70. yıl etkinlikleri kapsamında, TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin'in davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Uluslararası Standardizasyon Örgütü (ISO) Başkanı Dr. Sung Hwan Cho ve Başkan Şahin, Bursa'nın Gemlik ilçesinde yer alan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubunun (TOGG) Teknoloji Kampüsü'nü ve TSE Gebze Kalite Kampüsü'nü ziyaret etti.
Ziyaretin başlangıcında Başkan Şahin ve Başkan Hwan Cho, TSE Gebze Kalite Kampüsü'ndeki laboratuvarları gezerek enstitünün yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ardından, Togg Teknoloji Kampüsü'nü ziyaret eden heyet, test sürüşü gerçekleştirdi. Togg CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, yapılan çalışmalarla ilgili heyete kısa bir brifing sundu.

Başkan Şahin, yerli ve milli ilk akıllı cihaz markası Togg'un ilk aracı T10X'ten sonra, sedan prototip aracı T10F için Ulusal Tip Onay Belgelendirme süreci ve AT Tip Onay testleri kapsamında teknik servis hizmetlerinin TSE tarafından sağlanacağını açıkladı. Şahin, bu adımların yerli otomobil üretiminin güçlenmesine katkı sağlayacağını vurguladı

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.