Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Adından Söz ettiriyor

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Adından Söz ettiriyor

Kocaeli Devlet Hastanesi'ne bağlı olarak hizmet veren Kartepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, sunduğu geniş ve kapsamlı hizmetlerle kent genelinde adından söz ettiriyor.

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü’nün destek ve çalışmaları sonucunda 2022 yılında faaliyete geçirilen merkez, özellikle ağır ruhsal bozuklukları olan (psikotik bozukluklar) hastalara yönelik psikososyal destek hizmetlerini titizlikle yürütüyor. Hastaların yaşadıkları ortamda hizmetlere erişimini sağlamak ve sosyal rehabilitasyonlarını desteklemek amacıyla kurulan merkezde toplum temelli ruh sağlığı modeli çerçevesinde yürütülen faaliyetler alanında uzman sağlık ekipleri tarafından özenle uygulanıyor.

1.jpg

NE GİBİ HİZMETLER SUNULUYOR?

Merkezde danışanlara bireysel danışmanlık ve terapi, günlük yaşam becerilerini geliştirmek amacıyla psikososyal beceri eğitimi, hasta yakınları için destek ve danışmanlık hizmeti, müzik, koro, ebru gibi sanat etkinlikleri ile hastaların duygusal ve sosyal gelişimleri destekleyen sanat terapileri, masa tenisi, langırt gibi sportif faaliyetler ve çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Danışanlara ayrıca eğitici film gösterimleri, ahşap boyama, takı tasarımı gibi aktivitelerle ilgileri ve yeteneklerinin geliştirildiği sosyal iş uğraşı aktiviteleri ile sosyalleşmeleri sağlanmakta ve yaşadıkları ortamda desteklenmeleri amacıyla düzenli ev ziyaretleri gerçekleştirilmektedir.

2.jpg

NASIL BAŞVURULUYOR?

Merkeze başvurmak isteyen danışanlar ve yakınları, doğrudan merkeze gelerek başvuruda bulunabilirler. Ayrıca, sağlık profesyonelleri (psikiyatri uzmanı, aile hekimi vb.) tarafından da merkeze yönlendirmenin sağlandığı danışanlar başvurunun ardından psikiyatri uzmanları tarafından değerlendirilerek merkeze kaydedilmekte.

3.jpg

AMAÇ HAYATLARINA DOKUNMAK

Danışanların hastaneye yatış oranını azaltarak ayaktan tedavi olanaklarını artırmak, iyi oluş halinin devamlılığını sağlamak ve hayat kalitelerini yükselterek yaşama daha aktif bir şekilde katılmalarını ve sosyalleşmelerini teşvik etmek amacıyla hizmet veren Kartepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sunduğu birbirinden önemli hizmetlerle hastaların hayatlarına dokunmayı amaç ediniyor. Danışanların rahat ve keyifli vakit geçirebilmeleri için masa tenisi ve langırt gibi sportif oyun alanlarının yanı sıra, televizyon odası ve atölyenin yanı sıra klimalı, konforlu ve ferah oturma alanları ve güler yüzlü personellerin hizmet verdiği ve geniş olanaklara sahip merkezde uzman hekimler, psikologlar, hemşireler ve alanında uzman sağlık personelleri, merkezin hizmet kalitesini en üst düzeyde tutmak için var gücüyle çalışıyor. Kartepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, sunduğu kapsamlı hizmetlerle bölgedeki ruh sağlığı hizmetlerine önemli bir katkı sağlamakta. Toplumun ruh sağlığını koruma ve geliştirme misyonunu başarıyla yerine getiren merkez, hastaların hayatlarına dokunarak onların yaşam kalitesini artırmayı hedeflemekte. Dumlupınar Mahallesi, Bizim Sokak, No: 15, Kartepe, Kocaeli adresinde hizmet veren merkez ile ilgili detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyenler 0262 225 28 80 numaralı hattan bilgi alabilirler.

4.jpg

Kaynak:AHMET ZEKİ AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.