Tipioğlu, hadsizlik yapanlara had bildirdi

Tipioğlu, hadsizlik yapanlara had bildirdi

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimde, kazandıkları belediyelerde İstiklal Marşı’mızın okunmamasına ve Türk Bayrağı’mızın kaldırılmasına varacak kadar çizgiyi aşan DEM Partililere, AK Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu TBMM’de yaptığı konuşma ile had bildirdi.

Seçimi kazandıkları belediyelerde, Türk bayrağının kaldırılması, Kürtçe tabelaya vergi indirimi, İstiklal Marşı'nın okunmaması hatta belediye isminin bile değiştirilmesine varacak kadar ileri giden DEM Partililer, yaptıklarıyla sosyal medyada gündem oldu. Yaşanan olaylar sonrasında Diyarbakır ve Mardin Belediyesi'ne tepkiler çığ gibi büyürken, bir tepkide AK Parti Kocaeli Milletvekili ve TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Veysel Tipioğlu’dan geldi.TBMM’de söz alan Tipioğlu, yaptığı konuşmada İstiklal Marşı’mıza hadsizlik yapanlara şu ifadeler ile had bildirdi.


MUKADDESATA HADSİZLİK

"Sayın başkanım değerli milletvekilleri, diyarbakır ve mardin'de gölgesini güneş bildiğimiz ay yıldızlı bayrağımıza ve istiklal marşımıza hadsizlik yapılmıştır. Şanlı al bayrağımız bizim namusumuz, şerefimiz ve haysiyetimizdir. Mukaddesata haksizlik yapanlar bilsinler ki, her karışı şehit kanıyla sulanmış aziz vatanımızda, milli birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlar, asırlara dayanan kardeşlik bağlarımızı koparmaya niyetlenenler, asla başarılı olamayacaktır.Bu aziz vatanın rengini şehir kanından alan aziz bayrağına ve o bayrak inmesin diye canını feda eden ecdadımıza, aziz şehitlerimize her ortamda olmaktan gurur duyduğumuz bağımsızlığımızın gür sesi istiklal marşımıza ve ülkemizin kurucusu rahmetle ve minnetle yad ettiğimiz gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve Türk Milletinin birliğini temsil eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan saygısızlığı şiddetle lanetliyorum" dedi

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.