“Tahir Büyükakın sözünü tut ve istifa et!”

“Tahir Büyükakın sözünü tut ve istifa et!”

Dem Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Artvinliler Vakfına satılan İzmit Körfez Mahallesindeki arsaya ilişkin TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “İddialar doğruysa istifa ederim.” sözünü hatırlatan Gergerlioğlu, “Sayın Büyükakın sözünü tutsun ve istifa etsin” dedi.

Gergerlioğlu, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ı istifaya davet ediyorum çünkü kendi sözleri ile bunu istedi. Biz Artvinliler Vakfı niye kamu zararı oluşturularak 7 milyona İzmit Körfez Mahallesi’nde bir arsaya sahip oldu diye sorduk. Bunun üzerine “Söyledikleriniz doğru olsa ben direkt istifa ederdim, ben onurlu bir insanım orası ticaret alanı değildi ticaret alanını parka çevirdiniz, sonra sosyo kültürel alana çevirdiniz iddiası kesinlikle yalandır.” Demişti. Tahir Büyükakın’ın bu yalanlarını bugün ortaya çıkartıyoruz. Biz, Kocaeli Artvinliler Vakfı'na belediye niye bir sosyal tesis alanını kamu zararı oluşturarak oldukça ucuz bir şekilde sattı demiştik. Böylesi bir kamuya ait alanın da satılmaması gerektiğini söylemiştik. Dediklerimizde haklı çıktık.” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tahir Büyükakın bir an evvel istifanı bekliyoruz. Daha bu işi uzatma. Kendi ağzınla söyledin. Biz daha o kadarını söylememiştik. Yalan attığın ortaya çıktı. Tüm Kocaeli medyasına da buradan sesleniyorum. Belgeler burada. Bilgiler burada. Tüm bilgilerimizle birlikte bugün Sayın Tahir Büyükakın’ı istifaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.