SOKAK HAYVANLARININ KATLEDİLMESİ Soruşturma başlatıldı!

SOKAK HAYVANLARININ KATLEDİLMESİ Soruşturma başlatıldı!

Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde ölü sokak hayvanlarıyla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı. CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler ise konunun her açıdan takipçisi olacaklarını söyledi.

Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezinde 30 köpek, 14 kedi ve 1 karganın öldürülmüş olması nedeniyle ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldı.

Kocaeli Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Basında ve sosyal medya mecralarında yer alan Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezindeki görüntülere ilişkin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kocaeli Şube Müdürlüklerince her türlü araştırma ve inceleme yürütülmekte olup, derhal adli ve idari soruşturma başlatılmıştır. Gelişmelerden kamuoyu süreç içerisinde bilgilendirilecektir" denildi.

VATANDAŞLAR BELEDİYEYİ PROTESTO ETTİ

Öte yandan sokak hayvanlarını katledilmesine ilişkin olarak vatandaşlar Gebze Belediyesi önüne yürüyerek Gebze Belediyesi’ni protesto etti. Hükümetim sokak hayvanlarına ilişkin yasasını geri çekmesi istendi.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı olay yerinde incelemeler de bulundu, öldürülen hayvanlardan çeşitli numuneler alındı.

CHP: HER AÇIDAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Hayvan katliamına karşı sert tepki gösteren ve olayın duyulmasından itibaren Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezine giden CHP Kocaeli Milletvekili Nail Çiler ise konunun her açıdan takipçisi olacaklarını söyledi.

Diğer taraftan Gebze’de ki sokak hayvanlarını öldürülmesi ülkenin bir çok yerinde protesto edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.