Sokak hayvanlarına yönelik düzenlemeye tepki
Darıca Kültür Sanat Derneği, Dışarıdaki Patiler Sayfası, Patisever Sayfası Gebze Kent Meydanı'nda düzenlenen toplantıda hayvan haklarına yönelik yapılan düzenlemelere karşı çıkarak tepki gösterdi.
Darıca Kültür Sanat Derneği Dernek Başkanı Fulya Yalezan, "Ülkemizde maalesef bizlere muhtaç olan patili dostlarımızın yaşam hakkıyla ilgili hunharca düşüncelerle kaleme alınan ve hızla uygulamaya geçirilmek istenen insanlık dışı yasa teklifleri ve kanuna aykırı uygulamalar söz konusudur. Canlarımız bizlere emanettir.
İnanıyorum ki, yardımsever, hoşgörülü ve vicdanlı vatandaşlar, bu toplu katliam projesine dur diyecek merhamete sahiptir. Sokaklar canlarımızın evidir. Bizler evreni paylaştığımız tüm canlılara saygı, sevgi ve yaşam alanı göstermekle yükümlü varlıklar olarak, bir an evvel bu dayanaksız, vicdansız ve insanlık dışı sözde ötanazi projesine sonuna kadar karşı çıkmalıyız, direnmeliyiz. Canlarımıza yaşam alanı olarak teklif edilen, ehliyetsiz, niteliksiz, yetersiz ve bakımsız barınaklar, birçok kere gördük ki maalesef belediyelerin Nazi kamplarıdır," dedi.
KİME GÖRE VE NEYE GÖRE SALDIRGAN
Dışarıdaki Patiler Sayfası Üyesi Dilek Uğur ise,"Bu süreç bizim için çok zor. Şu anda sokak hayvanları kanunu değiştiriliyor ve bizim için kırmızı çizgi olan 6. MADDE kaldırılıyor. Bu kanun değişikliği kabul edilirse bizim için bir katliam demektir çünkü kısırlaştırılmış canlar geri bırakılmayacak. Türkiye'nin birçok ilçesinde barınak ve beslenme alanı yok. Ayrıca saldırgan olarak nitelendirilen canlar uyutulacak ancak kime göre ve neye göre saldırgan bu çok hassas bir konu," dedi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SESLENDİ
Patisever Sayfası Kurucusu Rukiye Toptaş Evcim Cumhurbaşkanına yasa ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi.
Evcim, "Sayın Cumhurbaşkanına Sesleniş! Dünyaya örnek olarak 2004 yılında ana hükmü belediyelerin bakımevi kurup kısırlaştırma yapması olarak çıkarılan Hayvanları Koruma Kanunu'na rağmen, hala 1389 belediyenin 1200'e yakınında bakımevi de yok kısırlaştırma da yok. Kısırlaştırma yapmayan belediyelerin görev ihmali ile hayvanlar aç, sefil yaşam savaşı verirken, çoğalan hayvanlardan dolayı vatandaş da muzdarip ve şikayetçi olduğunda, belediyeler bu hayvanları toplarken birazını öldürüp, kalanları da birbirlerine, başka ilçelere, beldelere, çöplüklere, ormanlara ve otobanlara atıyor. Atılan hayvanlar üremeye devam ediyor. Bu katliam ve üreme döngüsü devam ediyor" dedi.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.