Siyaset geçici  aile bağı kalıcı

Siyaset geçici aile bağı kalıcı

Türkiye’de 52 ile yayılan, ülkemizde 3 milyonu aşkın, Gebze’de 4 bin civarı nüfusa sahip Badıllı Aşireti’nin dernek başkanı Cahit Genç, başta çok sayıda siyasetçi çıkartan ailede önceliğin kan ve aile bağı olduğunu söyledi

“Amacımız Türkiye başta olmak üzere tüm dünyadaki “Badıllı Ailesi”ne mensup kişi ve kişilere ulaşmak; örf, adet, gelenek, görenek, tarih, kültür ve özlerini yaşatmaktır.”

Merkezi İstanbul’un Çatalca ilçesinde olan Badıllı Aşireti’nin sivil toplum örgütü yapılanması olan Badıllı Ailesi Eğitim Yaşatma ve Kültür Derneği’nin www.badilliailesi.org adresindeki sitesini ziyaret ettiğinizde ilk gözünüze çarpan, üst paragraftaki amaç içerikli özettir.

Badıllı Aşireti ismini üç farklı şekilde; “Aile büyüğü atalarından”, “Yaşamış oldukları şehir, köy ve ova isimlerinden” ve “Yaşadıkları bölge halkı tarafından verilen lakaplardan” aldı.

Badıllılar; “İslam ve ümmet adına yapılmış olan Çaldıran Savaşında Badıllı aşireti Osmanlı imparatorluğunun yanında yer alarak Safevi Devleti’ni yenmiş ve Osmanlı ile Safevi Devleti arasındaki tampon bölgeye yerleştirilmiş olup Osmanlıyı uzun yıllar Şii saldırılarına karşı korumuştur.” (Adem Şa)

img-1900.jpg

Badıllı Aşireti’ne dair diğer detaylara bizim de bu röportajı hazırlarken bilgi kaynağı olarak ziyaretçisi olduğumuz www.badilliailesi.org ulaşabilirsiniz. Biz derneğin genel başkanı Cahit Genç’e aşiret üyelerinden Halil Çam ile eşi Melike Çam’ın oğullarının geçtiğimiz hafta sonu Gebze’deki sünnet düğünü esnasında “ulaştık.”

https://l24.im/ruTFP

.jpg

SİYASETİ AİLEMİZİN İÇİNE KATMIYORUZ

“Biz kesinlikle siyaseti ailemizin içine katmıyoruz. Ama elimizden geldiğince bölgesel olarak akrabalarımızdan biri adaysa, hangi partiden aday adayı ve aday olursa olsun destekliyoruz. Biz kan bağı ve akrabalık ilişkilerine bakıyoruz. Siyaset geçicidir. Aslolan kan bağı, aile bağıdır.”

mm.jpg

EĞİTİM VAKFI

Başkanlığını sürdürdüğü Badıllı Ailesi Eğitim Yaşatma ve Kültür Derneği’nin yanı sıra eğitimi merkezine alan, Türkiye geneli faaliyet gösteren bir vakıflarının olduğunu kaydeden Başkan Genç, “Her bölgenin kanaat önderleri var. Dernek, insan topluluğudur. Vakıf biraz daha farklı, hayır hasenat topluluğudur.

Bizim dernek olarak amacımız kaybolmuş bir boy’u, birbirini tanımayan, Türkiye’ye yayılan bir boy’daki gençleri, insanları, akrabaları bir araya getirmek. Vakıf; eğitim ve kültür amaçlı.

Öğrenci yurdu, Anadolu’daki yaşayan gençlerimiz İstanbul’a geldiğinde hem akrabalık bağlarını pekiştirip hem de gelenek göreneklerle birlikte bir arada kalabilecekleri bir alan oluşturmak” dedi.

odul.jpg

Badıllı Ailesi/Aşireti’nin boy’ları yurt dışına da uzanıyor zaten dernek onları da kapsıyor. 2021 yılında Gebze’de düzenlenen konferansa Kuzey Iraklı aşiret üyesi iş insanı Mawlan Qadir Beg de katıldı. Başkan Cahit Genç’in de katıldığı konferansa katkılarından ötürü Halil Çam’a onurluğunu takdim etti.

Türkiye’de 52 ile yayılan aşiretin İstanbul’da 250 bin nüfusu var. Gebze’de Amasya ve Tokat yoğun, 4 bini aşkın kişiler. Ülkemiz geneli nüfusları 3 milyon. Sevilen bir iş insanı olan Halil Çam iş insanı ve Amasyalı. YMK Çelik Konstrüksiyon’un sahibi, makine imalatçısı. Gebzespor Eskiçarşı Taraftar Grubu üyesi. Halil Çam’ın 28 Mart’ta hayatını kaybeden dedesi Osman Yıldırım, memleketi Amasya’da toprağa verildi.dedee.jpg

kanaat-onderi.jpg

Badıllı Aşireti’nin ülke geneli kanaat önderi Sait Badıllı. Aşiret üyelerinden AKP Genel Başkanvekili ve son Başbakan Binali Yıldırım, 2021’de geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrası kalp ameliyatı olan Sait Badıllı’yı hastanede ziyaret etti. Yıldırım'ı Sait Badıllı'ya gerçekleştirdiği geçmiş olsun ziyaretinde, Şanlıurfa eski Milletvekili İbrahim Halil Çelik, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve yakınları karşıladı.

cenaze-2.jpg

İlçemiz sakinlerinden, Amasyalı aşiret üyesi Adile Çam, 18 Mayıs’ta Gebze’de Hacı Salih Camii’nden kılınan cenaze namazının ardından Gebze’de toprağa verildi. Gerek cenaze gerek taziye aşiret üyelerini bu sefer cenazede buluşturdu. Aşiret üyeleri geçtiğimiz hafta da Melike – Halil Çam’ın oğullarının sünnetinde buluşmuştu.

dugun.jpg




8 Ekim’de Darıca’dayız: Dostluk kazansın

Aslen Erzurum, Horasanlı olan Dernek Başkanı Cahit Genç, TFF 3’ncü Lig 3’ncü Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren Karbel Karaköprü Belediyespor’un yönetim kurulu üyesi. Karaköprü Belediyespor’un İstanbul ve civarındaki deplasman maçlarını takip ediyor. Kulüp başkanlığını da yine Badıllı Ailesi’nden Osman Uludağ sürdürüyor.

osman-uludag.jpg

Karbel Karaköprü Belediyespor Kulüp Başkanı Osman Uludağ

DENİZLİ 5’NCİ HAFTAYI İŞARET ETMİŞTİ

Karaköprü Belediyespor bu sezon da temsilcimiz Darıca Gençler Birliği ile eşleşti. Sarı yeşilli temsilcimizin teknik direktörlükte ilk deneyimini bizde yaşayan genç ve ülkemiz futbolu için gelecek vaat eden çalıştırıcısı Emre Denizli yerel basına ve gazetemize verdiği demeçte beşinci haftayı, iç sahadaki Karaköprü Belediye maçını işaret edip özetle, “Beşinci hafta sonu itibariyle puan cetvelindeki yerimiz şampiyonluğa mı, play off’a mı mücadele edeceğimizi gösterecek” demişti.

emre-denizli.jpg

Darıca Gençler Birliği Teknik Direktörü Emre Denizli

SONUÇ FARK ETMEKSİZİN

Badıllı Derneği Başkanı Cahit Genç, 08 Ekim Pazar günü 15.30’da Darıca 15 Temmuz İlçe Stadı’nda oynanacak maça geleceğini, karşılaşmaya Badıllı Ailesi’nden de yoğun katılım olacağını belirtip, “Sonuç ne olursa olsun, dostluk kazansın” mesajı verdi.

İki takımın hedeflerinden ötürü teknik heyetleriyle satranca, sahada çekişmeye, rakip taraftar katkısıyla tribünde görsel şölene dönüşmesi beklenen maçın sonucu şimdiden heyecanla bekleniyor.

Karaköprü Belediyespor takım fotosu Şanlıurfa merkezli refikimiz kanal63.com haber sitesinden alınmıştır.

karakopru.jpg

Şanlıurfa temsilcisi Karbel Karaköprü Belediyespor, sezonun 5’nci haftasında temsilcimiz Darıca Gençler Birliği’ne konuk olacak.




kitap-1.jpg

BADILLI’NIN KİTABINI 19 YIL ÇALIŞIP YAZDI

Bugüne kadar Badıllı Aşireti’ne dair iki kitap yazıldı. Onlardan biri halen Karaköprü Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü Adem Şa tarafından kaleme alındı:

Büyük bir özveri ve gayretle Badılıların yaşadığı belde, şehir ve ülkeleri dolaşan Adem Şa, Badıllılarla alakalı elde ettiği sözlü ve yazılı kaynakları titiz bir çalışma ve inceleme sonucu "Badıllı Aşireti" kitabını tamamladı.

Bu çalışmada başta Türkiye olmak üzere İran Irak Suriye ve Gürcistan'da bulunan Badıllı aşireti mensupları yerinde ziyaret edilerek gerekli bilgi ve belge alınmıştır Türkiye'de takriben 5 bin kadar Badıllı aşireti mensubu ile birebir görüşmeler yapılmıştır yapılan görüşmelerde Türkiye'de yaklaşık 600 bin kadar Badıllı nüfusu olduğu bunlardan 200 bin kişinin şecere kayıtları elde edilmiştir Bu çalışma 19 yıl sürmüş olup yapılan tespitlerin tamamı ses kaydı video ve tarihi yazılı belgelere dayanmaktadır Ayrıca aşiretler ile ilgili gerek Yurtiçi gerekse yurtdışı yazılı kaynaklardan yararlanılmıştır. (Basından alıntıdır)mimarlar-1.jpg

Karaköprü Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Adem Şa kitabı hem Türkiye’yi gezerek aile üyelerine, hem de ilindeki sivil toplum örgütlerine hediye etti. TMMOB Mimarlar Odası Şanlıurfa Temsilciliği’ni de es geçmedi.


yazar.jpg

GÖÇMÜŞÜZ, KONMUŞUZ, KALMIŞIZ

Dernek Başkanı Genç, bugüne kadar yazılan iki kitapta 1300 yıl kadar geriye gittiklerini belirtip, “Mezopotamya’nın yerleşik halkıyız. Bir yerlerden göç edip gelmemişiz. Kendi topraklarımız içinde göçer konar bir yapıya sahip olduğumuz için göçmüşüz, konmuşuz, kalmışız.

Badıllı aslında Bad’dan gelme; bu yaşadığımız, bölgenin coğrafyanın isminden kaynaklı Bad ve Şad diye göçüyor. O dönem Mezopatamya coğrafyasında yaşayan iki büyük aile zamanla Bad ile Şad sonra Badıllı olmuş” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum