Sinan Meydan, Lozan’ı Anlattı

Sinan Meydan, Lozan’ı Anlattı

Tarihçi Sinan Meydan, Karamürsel’in tarihini ve Türkiye’de en popüler Lozan yalanlarından biri, “Lozan Barış Antlaşması nedeniyle petrollerimizi, madenlerimizi çıkaramıyoruz! 2023’te Lozan Barış Antlaşması bitecek, biz de petrollerimizi, madenlerimizi çıkaracağız!” konusunu belgeleriyle anlattı.

Kitaplarında ağırlıklı olarak Atatürk’ün hayatı, tarih ve dil çalışmaları ile Cumhuriyet tarihinden bahseden Ünlü Tarihçi Sinan Meydan, Karamürsel’in tarihini ve Türkiye’de en popüler Lozan yalanlarından biri, “Lozan Barış Antlaşması nedeniyle petrollerimizi, madenlerimizi çıkaramıyoruz! 2023’te Lozan Barış Antlaşması bitecek, biz de petrollerimizi, madenlerimizi çıkaracağız!” konusunu belgeleriyle anlattı.

Türkiye’nin en ünlü tarihçilerinden aynı zamanda Cumhuriyet Gazetesi yazarı Sinan Meydan 24 Temmuz Atatürk’ün Karamürsel’e gelişinin 91.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Karamürsel’e geldi.

2-10.jpg

SALON VERMEDİLER

Karamürsel Atatürk anıtı önünde gerçekleştirilen programda konuşma yapan Sinan Meydan, “Karamürsel’e 10 yıl önce ADD Karamürsel şubesi tarafından Karamürsel’e davet edildim. Fakat o günlerde bize bir salon bile çok görüldü ve verilmedi. Çok üzülmüştük. Yine de o günün koşullarıyla Karamürsel’de bir etkinlik düzenledik.

Fakat bugün bana ulaşan Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık ve ekibine çok teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sıcak yaz gününde bu muhteşem kalabalık karşısında olmaktan mutluluk duyuyorum” dedi.3-5-1.jpg

LOZAN 101 YAŞINDA

Sinan Meydan konuşmasının devamında; “Bugün 24 Temmuz 2024; tam bağımsız ve laik Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı Lozan Barış Antlaşması 101 yaşında.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kolay kurulmadığını hep söylüyorum. Benim kitaplarımı okuyup, televizyon programlarımı izleyenler bilir. Bu cumhuriyet çok zor koşullarda kuruldu. Bu topraklar çok zor koşullarda vatan yapıldı.

Bizi bir arada tutan bağlarımız var. Bu bağların gücüne inanıyoruz. Her şeye rağmen bir aradayız ve ay yıldızlı bayrağın gölgesi altında Türk Ulusu, Türk Milleti olarak bir aradayız, çok güçlü ve umutluyuz.

Türkiye’de Atatürk ve Cumhuriyet düşmanlarının öteden beri en çok çarpıtıp hakkında akla ziyan yalanlar ürettiği yakın tarih konularının başında Lozan Barış Antlaşması gelmektedir. ‘’

Kaynak:Cengiz Akgün

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.