Simit zammına ikinci ret kararı!

Simit zammına ikinci ret kararı!

Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker ve Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın, 100 gram simidin 15 TL’ye satılması yönündeki teklifine Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci kez olumsuz yanıt geldi.

Artan maliyetler nedeniyle yeni bir fiyat tarifesi hazırlayan Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker ve Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası, 100 gram simidin 15 TL’den satılmasını talep etmişti. Bu teklif, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İl Ticaret Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kocaeli Ticaret Odası (KOTO) ve ilgili esnaf odası temsilcilerinin bulunduğu komisyonda görüşüldü ve oy çokluğuyla reddedildi.

TİCARET BAKANLIĞI'NA İKİNCİ BAŞVURU

Mayıs ayında komisyonun ret kararının ardından teklif, Ticaret Bakanlığı'na iletildi. Bakanlık, haziran ayında yaptığı incelemeler sonucunda, olumsuz görüş bildirdi. Bunun üzerine esnaf odası, aynı teklifi tekrar Bakanlığa sundu. Ancak, bu girişim de 12 Temmuz'da bir kez daha olumsuz sonuçlandı. Kocaeli Pastacılar, Börekçiler, Yufkacılar, Çikolata, Şeker ve Dondurma İmalatı ve Ticareti Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Fatih Aysel, Bakanlığın kararını 12 Temmuz’da aldıklarını açıkladı.

KESOB YÖNETİMİ'NE SUNULACAK

Ticaret Bakanlığı'ndan gelen ikinci olumsuz yanıt sonrasında, esnaf odası hazırladığı 100 gram simidin 15 TL’den satılmasına ilişkin teklifi, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Yönetim Kurulu'na sunma kararı aldı. KESOB Başkanı Kadir Durmuş, teklifin yönetim kurulu toplantısında değerlendirileceğini belirtti. "Teklif önümüze geldiğinde değerlendireceğiz. Yönetim Kurulu olarak 9 kişiyiz ve kararımızı temmuz ayı sonunda yapacağımız toplantıda vereceğiz," dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.