Siber zorbalığa dikkat!

Siber zorbalığa dikkat!

Klinik Psikolog İclal Denktaş, siber zorbalık konusunda bilgilendirmelerde bulundu.


Sosyal medya kullanımının artmasıyla birlikte çocukları bekleyen tehlikelerden biri de siber zorbalık. Bu tür zorbalık, dijital platformlarda (sosyal medya, oyunlar vb.) gerçekleştirilen tehdit, taciz, hakaret gibi saldırgan davranışları içeriyor.
İclal Denktaş, ebeveynlere çocuklarını bu tür risklerden korumak için alınması gereken önlemlerden bahsederek konunun önemine dikkat çekti.
Siber zorbalıkla karşılaşan çocuklarda okul başarısının düşmesi, uyku düzeninin bozulması gibi sorunlar görülebildiğini ifade eden Denktaş, bu gibi durumlarda ebeveynlerin çocuklarının internet kullanımını yakından takip etmeleri ve güvenlik ayarlarını doğru şekilde yapılandırmalarının çok önemli olduğuna vurgu yaptı.

ÇOCUKLARIN SİBER ZORBALIĞA MARUZ KALMALARI
Siber zorbalığa karşı alınabilecek önlemler konusunda da önerilerde bulunan Klinik Psikolog Denktaş “Siber zorbalıkla mücadelede en etkili yöntemlerden biri de çocukların sosyal medya ve oyun platformlarında güvenlik ayarlarını doğru şekilde yapılandırmaları ve yetişkinlerle durumu paylaşmaları olarak öne çıkıyor. Bu sayede çocukların siber zorbalığa maruz kalmaları riski azaltılabiliyor. Çocukların çevrimiçi etkileşimlerini sıkı bir şekilde yönetmek ve bilinmeyen kişilerle iletişimleri konusunda kontrol sağlamak çok önemli” diye konuşarak ebeveynlere çocuklarının maruz kaldığı herhangi bir durumu ciddiye almaları ve hızla gerekli adımları atmaları çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.