Şekerpınar Toki Anaokulu ev sahipliğinde bir önceki gün Şekerpınar Anaokulu ve Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu öğretmenlerinin katılımıyla ‘Yaratıcı okuma atölyesi’ gerçekleşti.
Hayalleri Ayarlama Enstitüsü (Eğitim,Danışmanlık Koçluk firması’nın düzenlediği ve Nilay Yılmaz’ın eğitmenliğini yaptığı atölyeye 27 okul öncesi öğretmeni katıldı. Okul öncesinde yaratıcı okuma etkinliklerinin ele alındığı atölyede örnek uygulama üzerinden yaratıcı okuma süreci ve sürecin bileşenlerinin ele alınması amaçlandı. Okunan kitap üzerinde yapılan sanatsal çalışmalarla kitabın uzun soluklu olarak nasıl kullanılabileceği tartışıldı. Eğitimin ikinci oturumunda yaratıcı okuma sürecini destekleyen öykü anlatma (storytelling) tekniklerine ve örnek uygulamalara yer verildi.
ÖĞRENME TEKNİKLERİNE YER VERİLDİ
Son derece keyifli bir ortamda gerçekleşen ve okulöncesinde yaratıcı okuma etkinliklerinin ele alındığı atölyede örnek bir uygulama üzerinden yaratıcı okuma süreci ve sürecin bileşenlerinin ele alınması amaçlandı. Okunan kitap üzerinde yapılan sanatsal çalışmalarla kitabın uzun soluklu olarak nasıl kullanılabileceği tartışıldı. Eğitimin ikinci oturumunda yaratıcı okuma sürecini destekleyen öykü anlatma (storytelling) tekniklerine ve örnek uygulamalara yer verdi. Öğretmenlerin gereksinimleri doğrultusunda hazırlanan ve 6 saat süren atölyenin içeriğin de, Yaratıcı okuma, Dünyada ve Türkiye’de yaratıcı okuma çalışmaları, Örnek uygulama, Yaratıcı okuma sürecini destekleyecek sanatsal çalışmalar, Öykü anlatma teknikleri, Örnek uygulama başlıkları yer aldı. Okulöncesi öğretmenlerinin etkin biçimde yer aldığı atölyede keyifli bir paylaşım ortamı yaşandı.