Bugün.. Önce Farabi Devlet Hastanesi acil servis önü ardından Darıca Merkez Mezarlığı… Bölgemizde pandeminin merkezi hastanesi konumuna gelen Farabi Devlet ilk şehidini, Doktor Mehmet Karakum’u uğurlarken Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Güneş vakayı gazetemize değerlendirdi. Güneş şunları kaydetti:
KONUŞMAKTA YAZMAKTA ZOR!
“Böyle durumlarda konuşmakta, yazmakta çok zor. Henüz 54 yaşında çok sevilen bir arkadaşımızdı ve yaklaşık 2013’ten beri bizimle çalışıyordu. Çok gayretli, çalışkan, herkesin sevgi ve saygısını kazanmış bir insandı. Bir bakıma hastaların abisi konumunda olan bir insandı. Zaman zaman bir çocuğu kucağına alır, filmini yapar, tetkikini çeken bir sağlıkçıydı. Saygı ve sevgide üstlerde bir sağlıkçıydı.
Mimar bir kızı ve 20 yaşlarında üniversite öğrencisi bir oğlu vardı. Darıca’da ikamet ediyordu.
Darıca Farabi’de bu süreçte ilk defa böyle bir vaka yaşandı ve çok hızlı bir şekilde yaşandı.
ATEŞİN İÇİNDE YÜRÜYORLAR
Sorumuz üzerine devamla- Sağlıkçılarımızda vatan için tehlikeli bir cephede savaşan insanlar. Bana göre şehit kabul edilmeleri gerekiyor. Çünkü böyle zor bir dönemin içinde ateşin içinde yürüyorlar. İnsanların hastaneye yanaşmaya korktukları bir süreçte bu insanlar, o insanlarla çalışıyor. 100’lerce insanla uğraşıyor. Bu durum vatan savunması gibi bir durum. Onu söyleyebilirim. Ben şehit olarak görüyorum.
Biz sağlıkçılar her koşulda yine elimizden geleni yapacağız. Bugün yaşadığımız ilkte değil, sonda değil. Bundan sonra vatandaşın dikkat etmesi gerekiyor.
BU HASTALIĞIN YAN ETKİSİ VAR İŞTE
-Sorumuz üzerine devamla- Bir arkadaşa da söyledim. “Yan etkisi var” diye ilaç kullanmıyorsunuz ama bu hastalığın yan etkisi var işte. İnsanı ölüme götürebilir. Keşke bunlar yaşanmasa, konuşmasak. Vatandaşın kendini koruması hem kendilerini hem sağlık çalışanlarını koruması açısından önemli. Yani sonuçta bir vatandaşa hizmet ederken şehit oldu bu arkadaşımız. Belki o vatandaş dikkate almadığı, ciddiye almadığı için. Ben bulaştırdım, o bulaştırdı, şu bulaştırdı.
DİLLE SÖYLEMEK KALEMLE
YAZMAK KOLAY DEĞİL
Sağlık çalışanı çok ciddi manada çalışıyor. Buna karşın her gün beyaz kodlar oluyor. Her gün sağlıkçılara saldırılar oluyor. Tedaviyi ret edenler veya beğenmeyenler oluyor. Vatandaşların özellikle buna dikkat etmeleri gerekiyor. Sadece kendilerine değil, bu cephede savaşanlara zarar veriyorlar. İki çocuk yetim, bir anne dul kaldı. Dille söylemek kalemle yazmak kolay değil. Bunu ancak duygularımızla ifade edebiliriz.”