Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) – GÜBRETAŞ 1. Ar-Ge Çalıştayı Programı GTÜ Kongre ve Kültür Merkezinde yapıldı. Çalıştaya GTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Hasan Aslan, Gübretaş Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Karaman, Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Biyoteknoloji Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ümit Barış Kutman, farklı üniversitelerden akademisyenler, GÜBRETAŞ ve çeşitli sanayi kuruluşları temsilcileri katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını GTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Hasan Aslan yaparak Biyoteknoloji Enstitüsü’nün akademik etkinliklerinden söz etti. Enstitünün çok sayıda Sanayi-Üniversite işbirliği projesinin yanı sıra 2 adet de 2244 Sanayi Doktora Programı projesini yürütmekte ve öğrencilerini başarılı araştırmacılar ve girişimciler olma konusunda desteklediği söyleyen GTÜ Rektörü Prof. Dr. M. Hasan Aslan konuşmasına şöyle devam etti: “Enstitümüz Ar-Ge odaklı araştırmalarının yanı sıra sanayicilerimizle dirsek dirseğe projeler geliştirerek onların ihtiyaçlarına yönelik ortak projeler yürütmekte ve yeni ürünler de geliştirmektedir. Bu konuda iş birliği içinde olduğumuz önde gelen sanayi partnerlerimizden biri de Gübretaş A. Ş.’dir.
“CAM AR-GE SERAMIZI DEVREYE ALDIK”
Üniversitemiz ile Gübretaş arasında Biyoteknoloji Enstitümüzün koordinasyonu ile Şubat 2019’da imzalanan işbirliği sözleşmemizin ardından Ekim 2020’de TÜBİTAK Başkanımız Sn. Prof. Dr. Hasan Mandal’ın da teşifleri ile yaptığımız açılış ile birlikte inşa ettiğimiz ve üniversite-sanayi işbirliğinin en somut çıktılarından biri olarak gördüğümüz modern cam Ar-Ge seramızı devreye aldık. Biyoteknoloji Enstitümüzün Müdür Yardımcılığı görevini de yürütmekte olan Dr. Öğr. Üyesi Ümit Barış Kutman’ın yürütücülüğünde devam etmekte olan 2244 Sanayi Doktora Programı projesi kapsamında da 4 doktora öğrencimiz GÜBRETAŞ’ın gelecekteki doktoralı Ar-Ge personeli olarak seçkin bir eğitim alarak yetişmektedir” dedi.
“GÜBRETAŞ VE GTÜ SİNERJİSİ OLUŞTU”
Programda açılış konuşması yapan GÜBRETAŞ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Karaman GÜBRETAŞ’ın Ar-Ge yaklaşımını: “Bitki besleme ürünlerinin en doğru ve etkili şekilde kullanımı yoluyla topraklarımıza ve üreticilerimize daha fazla fayda sağlamak, Verim ve kaliteyi arttırarak milli tarımımızın gelişmesine, ulusal gıda güvenliğimize katkı sunmaktır.” olarak aktardı. Karaman konuşmasında, “GÜBRETAŞ ve Gebze Teknik Üniversitesi’nin bitki besleme alanında Ar-Ge, Ür-Ge ve eğitim odaklı işbirliği tesis etmek için 2019 yılında imzaladığı işbirliği protokolü de bu kapsamda ülkemizde tarımsal üretimin sürdürülebilirliği için önemli adımlardan biri olmuştur. Milli tarımımızın gelişmesine ve ulusal gıda güvenliğimize katkı sağlayacak projelerin akademi-sanayi ortaklığı çerçevesinde geliştirilmesine, bilimsel test ve analizlerin yapılmasına ve bilgi birikimi transferine yönelik işbirliklerimiz başarıyla devam ediyor. İş birliği protokolümüz kapsamındaki, iş birliği konuları arasında yer alan çalışmalardan birisi olan ortak sempozyum ve çalıştay düzenlenmesine ilişkin maddenin diğer somut bir adımını da bugün gerçekleştireceğimiz Ar-Ge Çalıştayı ile atmaktan mutluluk duyuyoruz. GÜBRETAŞ’ın bitki besleme alanındaki tecrübesi ve GTÜ’ nin akademik birikimi ile oluşan sinerji sürdürülebilir tarımsal üretim için üniversite sanayi iş birliğinin önemine işaret ediyor” ifadelerini kullandı.
Haber Merkezi