Her yıl düzenli olarak gerçekleşen İstanbul Startup etkinliğinin bu yılda beşincisi düzenleniyor. Teknolojinin ve bilim insanının ön planda olduğu etkinliğin sponsorluğunu, Türkiye'den bir talep gelmeyince yurt dışından Estonya Hükümeti üstlendi. Bu durum da istatistikler dünya genelinde bilim teknolojileri, mühendislik, inşaat ve üretim alanında Türkiye'nin neden 'sondan ikinci sırada' yer aldığını açıklıyor.
Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Gila Benmayor bugün ki yazısında şunları söyledi; “Geçen yıl Antalya'da düzenlediği Startup Türkiye'nin 9.cu etkinliğine katılmıştım. Büyükdemir ile 20-23 Ekim tarihleri arasında beşincisi düzenlenecek olan Startup İstanbul'u konuşmak üzere buluştuk.
İstanbul Startup'ın ana teması “Bitcoin” ve “Blockchain”. “Gelecekte para da, geleneksel bankacılık sistemi de kalmayacak. Bitcoin (sanal para), Blockchain'i konuşuyor olacağız. 90'lı yılların ortalarında internet gibi Blockchain de büyük bir çıkış yapmaya hazır” diyor. The Economist'in “dünyaya değiştirecek bir teknoloji” diye tarif ettiği Blockchain (Blok Zincir) Bitcoin'in alt yapısını sağlıyor. 140 ülkeden 18 bin startup girişimcisinin başvurduğu, sadece 100 girişimcinin seçildiği ve bunların yatırımcı ile buluştuğu platform olan Startup İstanbul'un sponsoru Estonya Hükümeti.
MUSK'TAN ÖNCE TESLA'NIN YATIRIMCISI
Estonya nereden çıktı diyeceksiniz? Anlatayım.
Estonya teknolojide dev adımlar atan, Dördüncü Sanayi Devrimi'ne hızla hazırlanan bir ülke. OECD'nin aşağıda göreceğiniz “Yarının Bilim İnsanları Nereden” tablosunda Almanya'dan sonra ikinci sırada geliyor. (Türkiye sondan ikinci) Geçen ağustos ayında “Estcoint” diye adlandırdığı sanal paraya geçeceğini açıkladı.
Kaynak Sözcü