“Türkiye, Yazılım Alanında Sıçrama Yapmalı”

 Gebze bölgesi açısından büyük önem taşıyan, kuruluş çalışmaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sürdürülen “Bilişim...

 

Gebze bölgesi açısından büyük önem taşıyan, kuruluş çalışmaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından sürdürülen “Bilişim Vadisi” ile ilgili bir toplantı gerçekleştirildi. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) öncülüğünde Workinn Otel’de düzenlenen “Bilişim Vadisi Çalıştayı” konulu toplantıya, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş, Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Muallimköy Teknoloji Geliştirme Bölgesi Genel  Müdürü Nurettin Beşinci, sanayi ve ticaret odaları ve çok sayıda yatırımcı katıldı.

YAZILIM TEKNOLOJİSİ HER ALANDA VAR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün çıktı.  Çalıştay’a katılanların eleştiri ve önerilerine ihtiyaç duydukları için bu çalışmayı yaptıklarını ifade eden Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Artık dünyanın yüksek teknolojik üretimlere ihtiyaç vardır. Özellikle yazılım teknolojisi artık hayatın her alanına girmiş durumda. Yazılımla birçok işi daha hızlı ve daha doğru bir şekilde yapıyoruz. Aklımızdakileri makinelere yansıtıyoruz. Yazılımlar sadece kendi sektörünü değil, diğer sektörleri de tetikliyor. Mobilyadan makineye, otomobilden tekstile, kamu faaliyetlerinden normal hayata kadar her yerde yazılım alanı bulunuyor” dedi.

GENÇ YATIRIMCILARI BEKLİYORUZ

Bilişim vadisinin yerini belirlerken Türkiye ve dünyanın yazılım ihtiyacına göre seçtiklerini belirten Bakan Ergün, “Bu bölge sanayi ve üretim merkezlerinin olduğu bölgenin merkezi. Stratejik bir bölgedir. Hem reel sektör, hem üniversite hem de kamu ile ilişki kurmakta. Ulaşım açısından da çok iyi bir noktada. Ulaşım projelerin birçoğu bitti, birçoğu da bitmek üzere. Bu bölgede büyük teknoloji firmaları çıkacaktır. Silikon vadisi ile burası karşılaştırılmamalı. Çünkü herkesin koşulları farklı. Özellikle genç yatırımcıları buraya bekliyoruz” şeklinde konuştu. Bilişim Vadisini bir ihtisas teknopark’ı olarak kurguladıklarını kaydeden Ergün, “Teknopark yöneticiliği iş hanı yöneticiliği değildir. AR-GE’nin yapılmasını motive eden bir kurumdur. Bizim bu alanda Kızılay gibi çalışacak kurumlara ihtiyacımız var. Bilişim Vadisi kapalı bir yer olmayacak. İnsanların rahatlıkla gidip dolaşacakları bir mekân olacak. Konutlarda, otellerde, iş yerleri de olacak” dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

GÜNCEL Haberleri