Bu önemli proje, üstün yetenekli öğrencilerle çalışan 32 BİLSEM öğretmenine, eğitimde büyük veri analitiği ve teknolojinin entegrasyonu üzerine bilgi ve beceri kazandırmayı hedefliyor. GTÜ’nün uzman akademisyenlerinin desteğiyle, öğretmenler eğitimde bu yenilikçi yaklaşımların sınıf içi uygulamalarını keşfedecek ve öğrencilere daha kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunma fırsatı bulacaklar. Proje süresince elde edilecek bilgiler, tüm BİLSEM öğretmenlerine ulaştırılarak, uzun vadede eğitimde teknolojinin daha yaygın bir şekilde kullanılmasına katkı sağlayacak.
PROJENİN BAŞLANGIÇ TOPLANTISI VE KONUŞMALAR
Projenin açılış konuşmasını GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş gerçekleştirdi. Prof. Dr. Durmuş, büyük veri analitiğinin eğitimdeki önemine değinerek, bu teknolojinin öğretmenlerin öğrenci performanslarını daha iyi analiz etmelerine ve eğitim süreçlerini kişiselleştirmelerine olanak sağladığını vurguladı. Ayrıca, büyük veri analitiğinin eğitimde öngörücü analizlerle öğrenci başarısızlık risklerini önceden belirleyip, önleyici stratejiler geliştirilmesine olanak tanıyacağını ifade etti.
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır da projeyle ilgili yaptığı konuşmada, büyük veri analitiğinin eğitimdeki önemini ve bu projenin kazanımlarını vurguladı. Bahçeşehir Üniversitesi Üstün Yetenekliler Eğitim Programı Koordinatörü Doç. Dr. Ayşin Kaplan Sayı ise genel bir değerlendirme yaparak projenin öğretmenlerin mesleki gelişimine katkılarını ele aldı.
PROJE YÜRÜTÜCÜSÜNDEN TEŞEKKÜR
Proje yürütücüsü Sevil Işık Özder, projeye maddi ve manevi destek sağlayan Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney’e, GTÜ Rektörü Prof. Dr. Hacı Ali Mantar’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş’a, İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin İnce’ye, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır’a ve diğer tüm destekçilere teşekkürlerini iletti. Projenin başarıyla tamamlanarak, Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmenlere sunulacak çıktılarıyla eğitimde büyük veri analitiğinin yaygınlaşmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.