Konunun tüm hatlarıyla Boğaziçi Üniversitesi ev sahipliğinde masaya yatırılacağını bildiren TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, alanında yetkin çok sayıda bilim insanı ve uzmanın sempozyumla bir araya getirileceği bilgisini verdi.
SAĞLIK VE EKOLOJİK AÇIDAN
Başkan Şeker şöyle konuştu; “Akademi olarak çalışmalarımızda ülkemizin öncelikli ve stratejik alanlarına yönelik başlıkları ve dünya gündemindeki önemli konuları önceliyoruz. Uzun yıllardır çevrenin insan eliyle tahrip edilmesi, ekolojik sistemin bozulması, üretimin arttırılmasında kullanılan zararlı yöntemler, özellikle gıda tüketiminde israfın engellenememesi, dünya nüfusu demografik dağılım dengesizlikleri, mevcut gıda ve doğal kaynaklarının yetersizliği insanların beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yeni ve sürdürülebilir gıda kaynaklarını keşfetme gereksinimini ortaya çıkardı. Alternatif gıda kaynaklarının, gıda güvenliği, sürdürülebilirlik, tedarik zinciri devamlılığı ve aynı zamanda ekonomik, sağlık ve ekolojik açıdan büyük bir öneme sahip olması nedeniyle konuyla ilgili yeni üretim ve tüketim stratejilerinin ortaya konması gerekiyor. Bu sempozyum alternatif gıda kaynaklarına yönelik stratejiler belirleme ve önerilerde bulunabilme imkanı sağlayacak. Sempozyum sonunda konuşmacıların bildirileri kapsamlı bir kitap olarak yayımlanarak ilgili kurumlarla paylaşılacak ve politika üreticilerin faydasına sunulacak.” dedi.
AKADEMİ ÜYELERİ VE BİLİM İNSANLARIYLA
Şeker ayrıca TÜBA’nın görevlerini yerine getirmeye yönelik faaliyetleri çeşitli program ve projeler şeklinde ve tematik çalışma grupları marifetiyle Akademi üyeleri ve bilim insanlarıyla katkılarıyla yürüttüğünü vurguladı. Ev sahipliği dolayısıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ve ekibine, TÜBA-Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Kazim Şahin ve çalışma grubu üyelerine, bilim insanlarına, kurum ve kuruluş yönetici ve uzmanlarına verecekleri katkı dolayısıyla şimdiden teşekkür ediyorum dedi.
HABER MERKEZİ