Steam ile kodlayarak hem eğlendiler hem öğrendiler

Darıca’da bir ortaokul ile beş ilkokulun Romanya’dan bir okulu da ortak ettiği. “Steam ile kodlama” adlı e-Twining projesinde öğrenciler hem eğlendi, hem öğrendi

 

Darıca’da altı okul bir araya gelerek öğrencilere disiplinler arası öğrenme davranışı kazandırmak; bilim, matematik, sanat, teknoloji, mühendislik alanlarında öğrencilerin becerilerini geliştirmek amacıyla “Steam ile kodlama” adında bir e-Twinning projesini hayata geçirdi. Romanya’dan bir okulun da ortak olduğu projede 11 öğretmen ve pek çok öğrenci yer aldı.

DÜŞÜNEN, SORGULAYAN

ÇÖZÜM ÜRETEN BİREYLER

 

Darıca Ortaokulu okul öncesi öğretmeni ve projenin kurucu mimarlarından Aysun Kırca projenin hedeflerinin öğrencilerde öncelikle; kodlama, problem çözme, yaratıcı düşünme, bilgiye ulaşmak için teknolojiyi verimli kullanma ve bilimsel becerileri geliştirme olarak sıraladı. Projenin okullar arası işbirliğini ve iletişimini de geliştirdiğini ifade eden Kırca; “Öğrencilerimiz düşünen, sorgulayan, çözüm üreten bireyler olarak yetişmeli” dedi.

ÇOCUK GÖZÜYLE ÇÖZÜM ÜRETİMLERİ

 

Bu yıl içinde, şubat ayında başlayan proje kapsamında öğrenciler yaptıkları etkinliklerde çeşitli Web 2.0 araçları kullanarak hem eğlendiler hem de öğrendiler. Pek çok kurstan sertifika aldılar. Hava, su, gürültü kirliliği gibi modern yaşam sorunlarına da eğilen proje içeriği, öğrencilerin bu sorunlara çocuk gözüyle çözümler üretmesine fırsat tanıdı.

PROJEDE YER ALAN ÖĞRETMENLER VE OKULLARI

Camelia - Elena BERCEA /Romanya

Aysun KIRCA - Darıca Ortaokulu   

Zeynep KAYA - Servet Çambol İlkokulu

Şeyda Reyhan GÜVEN - Sarkuysan İlkokulu

Ayşe ŞEN - Servet Çambol İlkokulu

İbrahim ŞEN - Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu

Selvihan DERE - Sarkuysan İlkokulu

Derya Sunmaz GÜRBÜZ - Servet Çambol İlkokulu

Yasemin Nergis ÇAĞLAR - Faik Şahenk İlkokulu

Rabia YILMAZ - Faik Şahenk İlkokulu

Eda BAĞCI - Ayfer Gazanfer Güngör İlkokulu

 

ÇOCUKLAR NEDEN KODLAMA ÖĞRENMELİ?

 

Bilişim teknolojileri her geçen gün gelişmeye devam etmekte ve neredeyse hayatımızın her alanını kapsayıp değiştirmektedir.  Bu değişime ayak uydurmak, bilişim dünyasının hayatımızı kolaylaştıracak nimetlerinden faydalanabilmek için bu dünyanın dilini öğrenmek gerekir. Geleceğin dünyası, geleceğin meslekleri bu dili bilen insanların elinde olacaktır. Bu nedenle erken yaşlarda çocuklarımıza kodlama eğitimi verip onları geleceğe hazırlamak hem eğitimci hem de ebeveyn olarak en büyük sorumluluklarımızdan biridir.

Kodlama eğitimi çocukları geleceğin dünyasına hazırlarken çocukların ufkunu açacak, hayal dünyasını geliştirecek ve duygusal gelişimine de katkı sağlayacaktır.  Çocuklar, soyut kavramları kodlama eğitimi ile daha rahat görselleştireceklerdir. Analitik-sistematik düşünme, olaylar arasında bağ-mantık kurma, sorunları yönetilebilir parçalara bölme gibi gerçek hayatta da işine yarayabilecek çözüm yollarını kodlama dili sayesinde öğrenecektir.

İbrahim ŞEN

Ahmet Parmaksızoğlu İlkokulu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

EĞİTİM Haberleri